Maldiskusjon:Ibsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Store forbokstaver?[rediger kilde]

Jeg ser at på Ibsen.net er det bare Kejser og Galilæer og De unges Forbund som har stor forbokstav i substantiv. De virker ganske konsekvente der, og jeg lurer på om vi skal endre etter? Jeg har allerede flyttet En Folkefiende til En folkefiende, men tenkte jeg kunne si fra nå, hvis noen har motforestillinger. Se også http://ibsen.net/image/299/1/299_1.jpeg. --Torstein 23. jan 2006 kl.11:39 (UTC)

Det er vel et valg mellom tittel på førsteutgaven, tittel på senere utgaver i Ibsens levetid, og dagens «gjeldende» tittel. Da jeg opprettet denne malen valgte jeg - forholdsvis ureflektert, må jeg innrømme - førsteutgavetitlene. Andre løsninger kan være like gode. Det viktige er uansett å omdirigere (redirecte?) alle tittelvariantene. M. Haugen 23. jan 2006 kl.16:48 (UTC)

Biografi og slekt[rediger kilde]

Spontant synes jeg ikke noe særlig om legge inn forfatterens besteforeldre i Ibsen-malen. Den formen for litteraturhistorie som begynte med slektshistorie gjenspeiler Francis Bulls historisk-biografiske metode, men metoden var utdatert allerede da Bull la på lokket, blant annet punktert ved det satiriske uttrykket «Schillers svigermor» (som jeg ulykkeligvis ikke klarer å belegge akkurat nå). Man kan godt si at premissene var lagt av meg når Ibsens svigermor og svigerdatter inngikk i malen fra først av, men disse to hadde jo egne karrierer, som ble påvirket av relasjonen til forfatteren. Det kan godt være at Henriks foreldre mfl hører med som artikler, men det blir vel litt unaturlig å innlemme dem i malen!? M. Haugen 7. mar 2006 kl.19:37 (UTC)

Løste min egen betenkelighet ved å lage 2 ulike Ibsen-maler: denne, og Mal:Ibsens familie. M. Haugen 12. mar 2006 kl.19:18 (UTC)