Maldiskusjon:Følelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Er det et faglig skjønn og/eller en anerkjent kilde som ligger til grunn for utvalget av termer? --MHaugen 10. apr 2008 kl. 09:21 (CEST)

En god ordbok, språkrådet, Internetttet og skjønn (har tatt utgangspunkt i den tilsvarende engelske malen). Er ingen ekspert på følelser (jeg er en mannlig utgave av menneskeheten), så det er bare fint om noen ser over terminologien med et kritisk blikk. Jeg har ikke tilgang på noen anerkjent kilde, har du? --Eivind (d) 10. apr 2008 kl. 09:33 (CEST)
Det finnes flere psykologiske ordbøker som gir relevante definisjoner, og som kan brukes til å velge de rette termene. Men dersom utfordringen er å finne de 40 meste nevneverdige følelsene, så er kanskje ikke en ordbok med 3000 oppslagsord veien å gå.. Poenget mitt er at det må være faglighet i dette også, som i alt annet vi gjør. (Og da hadde det ikke hjulpet om du var dame Face-smile.svg - og jeg har heller ikke allverden å bidra med. Skal se om jeg finner noe på jobben i dag) --MHaugen 10. apr 2008 kl. 09:40 (CEST)
I artikkelen Følelser er det nevnt 6 andre følelser som er de grunnleggende. Du kan kanskje sjekke den boka som oppgis der. --MHaugen 10. apr 2008 kl. 09:44 (CEST)
Ja, kan se hva jeg finner på biblioteket. Takk for gode tilbakemeldinger! Inntil videre holder jeg meg til å skrive om de mest selvfølgelige, så får vi se om vi ikke kommer frem til en tilfredsstillende mal. Er selvfølgelig enig i at faglighet må stå i høysete ... --Eivind (d) 10. apr 2008 kl. 09:49 (CEST)

Begynn en diskusjon om siden «Mal:Følelser»

Start en diskusjon