Drammensbiblioteket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Drammensbiblioteket
Drammen bibliotek.

Koordinater: 59°44′37″N 10°11′38″Ø Drammensbiblioteket er et nytt bibliotek som rommer både Drammen bibliotek, Buskerud fylkesbibliotek og høgskolebiblioteket i Drammen. Drammensbiblioteket åpnet for publikum 26. februar 2007.

Drammen United[rediger | rediger kilde]

Bystyret i Drammen vedtok i midten av desember 2004 at det skulle bygges en kunnskapspark i Drammen. Samtidig ble det vedtatt å etablere det nye Drammensbiblioteket.

Biblioteket har en sentral plassering på Papirbredden i Drammen og har ca. 4 000 kvadratmeter til disposisjon fordelt over tre etasjer. Byggestart var 1. mai 2005 med innflytting 1. desember 2006.

Juryen var enstemmig i sitt valg av LPO arkitektur & design og deres forslag «Drammen United».

Flere bibliotek i ett[rediger | rediger kilde]

Det er første gang i Norge at tre bibliotek med forskjellige målgrupper, ulike eiere og hvert sitt forvaltningsnivå, går sammen om å danne ett felles bibliotektilbud til publikum. En lignende samarbeidsløsning mellom høgskolebibliotek og folkebibliotek ble utredet på Rena i 1989 [1], men ble ikke realisert.

Det nye «sambiblioteket» krever en ny organisasjon og ledelsesstruktur siden tre selvstendige bibliotek skal framstå overfor publikum som ett. ABM-utvikling (Statens senter for arkiv, bibliotek og museum) har bidratt med prosjektmidler for å få dette til.

En prosjektgruppe bestående av representanter for Drammen kommune, Buskerud fylkeskommune, folkebiblioteket, fylkesbiblioteket, høgskolebiblioteket og BI-biblioteket ble etablert og har jobbet med utviklingen av det nye biblioteket.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]