Madame besøker Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Madame besøker Oslo
orig. Madame besøker Oslo
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1927
Prod.landNorge
Lengde118 min.
Språknorsk
Bak kamera
RegiHarry Ivarson
ManusforfatterHarry Ivarson
Gurly Drangsholt
Alf Rød
Foran kamera
MedvirkendeNaima Wifstrand
Joachim Holst-Jensen
Erling Drangsholt
Lars Johannessen
Sonja Mjøen
Annen informasjon
Filmformats/hv stumfilm
Eksterne lenker

Madame besøker Oslo er en norsk stumfilm fra 1927.

Originalmanuset var av Alf Rød, men filmen ble produsert etter en bearbeidet utgave skrevet av Harry Ivarson og Gurly Drangsholt. Ivarson regisserte også filmen, mens Drangsholt var produksjonsleder og regiassistent.

Handling[rediger | rediger kilde]

På ekspressen Berlin-København møter madame Vera Wadjevska og hennes venn Baron Felix de Video den rike bankier Wagelsten fra Sydney, som etter mange års fravær er på vei hjem til Norge for å overta et gods. Wagelsten faller imidlertid plutselig død om, og baronen, som har en forbløffende likhet med Wagelsten, overtar hans identitet.

På godset bor den unge Helge i den sikre tro at den vakre eiendommen tilhører ham, men får plutselig høre at den virkelige eieren, en onkel, er på vei. Svindlerparet kommer og overtar godset. Da de averterer at yachten "Mayfair" er til salgs, blir den kjøpt av den rike grossereren Heegaard fra Oslo, som kommer til godset sammen med sin datter Edith. Helge får seg jobb som gast ombord på "Mayfair" uten at noen vet hvem han egentlig er. Han forstår snart at det er noe muffens med onkelen, og får støtte av Edith, som han er blitt venner med etter at han redder livet hennes. Madame Vera har på sin side mistanke til Helge, som hun forstår at ikke er noen alminnelig gast, og prøver å få ham ut av veien, men det går ikke etter planen. Helge får tvert imot anledning til å redde Edith ut av klørne til baronen, som har lokket henne ut til godset for å kompromittere henne. Politiet er nå kommet på sporet etter svindlerparet, som stikker av i rasende fart og kjører utfor et stup. Helge arver nå godset, og blir gift med søte Edith.[1]

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]