Ma’alot-massakren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Ma'alot-massakren»)

Ma'alot-massakren var en skolemassakre i byen Ma'alot i Israel, utført 15. mai 1974 (26-årsdagen for Israels selvstendighet) av palestinere med tilknytning til Demokratisk front for frigjøring av Palestina. Palestinerne tok seg inn i Israel, forkledde som israelske soldater, og stormet Netiv Meir, en grunnskole hvor det oppholdt seg rundt hundre skoleelever i alderen 14-16 år.

DFLP-medlemmene gikk først inn i byen Ma'alot, drepte en familie i leiligheten sin og tok deretter over en lokal skole. Her ble umiddelbart ytterligere tre personer drept. Noen av elevene klarte å stikke av, men ca. 90 personer ble tatt som gisler.

Gisseltakerne presenterte sine krav neste dag, løslatelse av 26 "politiske fanger". Fristen ble satt til klokka seks samme dag.

Israelerne ønsket å forhandle med gisseltakerne, men bad om mer tid. Gisseltakerne nektet. Et kvarter før fristen gikk ut ble skolen stormet av israelske spesialstyrker. Alle gisseltakerne ble drept, men ikke før de rakk å drepe en rekke av gislene sine. I alt ble 26 israelere drept og mer enn 60 skadet i det som ble kjent som Ma'alot-massakren.

På DFLPs hjemmesider omtales fortsatt Ma'alot-massakren som "the heroic operation of Maalot in Galilee" [1].

DFLP var organisasjonen som Lars Gule engasjerte seg i tre år senere.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Norges første internasjonale terrorist», intervju med Terje Emberland i HUMANIST 1/92

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]