MBBS

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

MBBS (forkortelse for Mike's BBS) var et populært BBS-system i de nordiske landene i begynnelsen og midten på 1990-tallet. Det var utviklet av et team av Oslo-baserte entusiaster, anført av Mike Robertson. I likhet med mange BBS-systemer på den tida var det bare tilgjengelig for DOS-plattformen. Fordi én prosess bare kunne ta hånd om én node, var det nødvendig med multitasking slik som DESQview eller Microsoft Windows dersom man skulle drive en BBS med flere noder. MBBS var nødt til å benytte seg av den eneste tilgjengelige metoden for interprosesskommunikasjon under DOS, nemlig å lese og skrive til et sett med filer i en felles underkatalog. Fordi disse filene ble aksessert svært ofte, flyttet mange SysOper dem til en ramdisk.

MBBS' brukergrensesnitt var et kommandolinjegrensesnitt hvor kommandoer kunne «stackes». Dette innebærer at man istedenfor å skrive inn en kommando, få spørsmål om å oppgi noen parametre, for deretter å skrive inn en ny kommando, kunne skrive dem inn på én kommandolinje adskilt av mellomrom eller semikolon. Ett eksempel er m sa g y, som i uforkortet form blir «marks, save message pointers, goodbye, yes». Dette brukergrensesnittet ble senere kopiert i Kim Heinos BBBS-system i den grad at de fleste gyldige MBBS kommando-strenger gjorde det samme i BBBS.

MBBS ble utgitt som uforkrøplet shareware av Gallagher & Robertson. Programmet er nå diskontinuert, og den siste versjonen, 10.4, ble utgitt i 1996.

Til sammen 89 norske BBS-er på den ukomplette BBS-listen for januar 1995 brukte MBBS.