Måløy Musikklag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Måløy Musikklag er et janitsjarkorps hjemmehørende i Måløy i Vågsøy kommune. Tallet på medlemmer er rundt 50. Musikklaget ble stiftet 18. oktober 1904. Laget legger stor vekt på det sosiale og på å spre musikalsk glede for Vågsøy sine innbyggere.

Musikklaget var tidlig ute med å holde showkonserter for korps, komporkester og sangsolister, og har holdt mange store konserter, med blant andre Øystein Wik og tyske Sanni Luis som solister. Eksempel på tema er musikaler, Tom Jones, Elvis, Las Vegas og Pop Classics.

Nissefest[rediger | rediger kilde]

I desember hvert år arrangerer musikklaget Nissefest for små og store. Nissefesten er en slags revyforestilling med sketsjer, sang og musikk. Dette er en fest på tvers for alle generasjoner, med mye humor, dramatikk og julestemning. Nissefesten er det største og viktigste sosiale kulturarrangementet i Vågsøy, med 6-700 gjester hvert år. Den ble arrangert i Turnhallen i Måløy, men har siden 1980 vært arrangert i Samfunnshallen på Tennebø. Den første Nissefesten ble arrangert 11. desember 1950 og den er fulgt opp av en uavbrutt rekke av førjulsfester hvert år helt til i dag og musikklaget kunne i 2009 derfor feire forestilling nr. 60. I 1999 ble laget hedret med Vågsøy kommune sin kulturpris.

Kilder[rediger | rediger kilde]