Lyana Armstrong-Emery

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Lyana Armstrong-Emery er en tidligere politiker fra Gibraltar. Armstrong-Emery var leder for det i dag nedlagde partiet Gibraltar Reform Party, et sentrum-venstre-orientert og pro-økologisk parti med sterke bånd til Green Party of England and Wales. Da partiet hennes ikke hadde noen mandater i det gibraltarske parlamentet hadde hun heller ikke status som offisielt medlem av opposisjonen.

Lyana Armstrong-Emery og Gibraltar Reform Party var sterke tilhengere av gibraltarsk representasjon i det britiske parlamentet og i Europaparlamentet. Andre fanesaker for Gibraltar Reform Party var proporsjonal representasjon, antisexisme, rettferdig behandling av seksuelle minoriteter, bedre rettigheter for personer som ikke er residenter i EU og en radikal omstrukturering av skattesystemet. Under valget til Europaparlamentet i 2004 klarte Armstrong-Emery å sikre en plass på lista for valgkretsen Sør-England og Gibraltar. Hun var den eneste gibraltarske kandidaten. Dette hjalp Green Party til en tredjeplass i valget i Gibraltar.

Armstrong-Emery er i dag ikke lenger partipolitiker. I stedet er hun koordinater for Friends of the Earth på Gibraltar, en stilling hun har besittet siden november 2005.[1] Dette er en lokal del av en stor internasjonal sammenslutning av pressgrupper som kjemper mot miljøødeleggelser. Denne er etablert i over 70 land og har angivelig flere millioner medlemmer.

Referanser[rediger | rediger kilde]