Luke Moffatt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Luke Moffatt
Født11. juni 1992Rediger på Wikidata (31 år)
Paradise Valley
BeskjeftigelseIshockeyspiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Michigan
NasjonalitetUSA
SportIshockey[1]
PosisjonVing
Klubb(er)HC Gherdëina

Luke Moffatt (født 11. juni 1992 i Paradise Valley) er en amerikansk tidligere profesjonell ishockeyspiller som sist spilte for Manchester Storm i EIHL.

Karrière[rediger | rediger kilde]

I sin andre sesong som NHL-spiller med Michigan Wolverines i 2011–12, ble Moffatt kåret til CCHA All-Tournament Team da han samlet 16 poeng i 40 konkurranser. Mens han var i stipend gjennom hele sin kollegiale karriere, forbedret han målene til å score totalt hvert år, og i sin seniorsesong ble han hedret av Wolverines med Carl Isaacson Award som lagets beste student-idrettsutøver. Etter å ha fullført sin periode ved University of Michigan i sesongen 2013–14, fikk Moffatt ikke tilbud om kontrakt av Colorado Avalanche.

Han valgte å forfølge sin profesjonelle linje i utlandet og signerte en innledende prøvekontrakt med klubben på toppnivå, Frölunda HC i Svenska hockeyligan 3. september 2015. Han fikk Indians til å starte sin natteliste for å innse sin profesjonelle debut for å starte sesongen 2014–15. Etter 10 kamper med Frölunda, ved å registrere 2 assist, endte prøveperioden hans, og han ble ikke tilbudt en forlengelse. Den 17. oktober 2014 flyttet Moffatt til Norge og gikk med på vilkår for resten av året med Storhamar Dragons i GET-ligaen. På 33 kamper etablerte Moffatt seg på toppscoringslinjen med Dragons og scoret på bedre enn ett poeng per kamp med 44. Moffatt scoret 14 poeng i 16 kamper etter sesongen da Dragons tapte en mesterskapskamp 7-finalen til Stavanger Oilers. Moffatt valgte å fortsette å spille i off-season, og likte en utvidet spilleferie i Australia etter å ha sagt ja til vilkårene med Newcastle North Stars i den australske ishockeyligaen. Han dominerte i scoringen med North Stars, og samlet 65 poeng på bare 21 kamper.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Elite Prospects, Eliteprospects.com spiller-ID 20722, besøkt 27. mai 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]