Liste over tidligere kommuner i Sachsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over tidligere kommuner i Sachsen er en liste over 109 tidligere kommuner (tysk: Gemeinde) i Fristaten Sachsen i Tyskland.

Slike kommuner har vært underlagt diverse forvaltningsorganer av større geografisk omfang innenfor statsdannelser som kurfyrstedømmet Sachsen, kongeriket Sachsen og Den tyske demokratiske republikk, og siden 1990 innenfor den nåværende Fristaten Sachsen. I tillegg har det siden 1815 vært en rekke forvaltningsreformer i Sachsen, der distrikter har blitt delt opp og slått sammen. Den siste større administrative reformen i Sachsen fant sted i form av kretsreformen i Sachsen i 2008.

I denne oversikten er det gjort et forsøk på å vise hvilke tidligere og nåværende distrikter som disse tidligere kommunene har tilhørt.

# Kommune Innlemmet i Landkreis År
Altbernsdorf auf dem Eigen Innlemmet i Bernstadt auf dem Eigen i 1994
Arnsdorf-Hilbersdorf Slått sammen med kommunene Buchholz og Melaune til kommunen Vierkirchen den 1. januar 1994 Kreis Görlitz 19701994
Arnsfeld
Authausen
Baruth bei Bautzen
Beierfeld
Blauenthal
Buchholz Slått sammen med kommunene Arnsdorf-Hilbersdorf og Melaune til kommunen Vierkirchen den 1. januar 1994
Cämmerswalde
Cossebaude
Daubitz Innlemmet i Rietschen den 15. mars 1992
Doberschau
Durchwehna
Eichgraben
Elend Innlemmet i Ulberndorf i 1959
Erlabrunn
Eulatal
Gompitz Innlemmet i Dresden den 1. januar 1999
Görschlitz
Grünhain
Grünstädtel
Halbendorf Innlemmet i kommunen Groß Düben den 1. januar 1999
Hammerbrücke Slått sammen med kommunene Morgenröthe-Rautenkranz og Tannenbergsthal
til den nye kommunen Muldenhammer den 1. oktober 2009
Hammerunterwiesenthal
Heeselicht Innlemmet i Stolpen i 1994 sammen med de fire andre kommunene Heeselicht, Helmsdorf,
Langenwolmsdorf, Lauterbach og Rennersdorf-Neudörfel
Helmsdorf Innlemmet i Stolpen i 1994 sammen med de fire andre kommunene Heeselicht, Helmsdorf,
Langenwolmsdorf, Lauterbach og Rennersdorf-Neudörfel
Hennersdorf
Hohwald
Holzhau
Horka
Kauscha Innlemmet i Dresden den 1. januar 1999
Kiesdorf auf dem Eigen Innlemmet i Schönau-Berzdorf den 1. januar 1994
Kleinbautzen
Kleinolbersdorf-Altenhain Innlemmet i byen Chemnitz i 1997 19741997
Kleinpraga
Klein Priebus Innlemmet i kommunen Krauschwitz den 1. januar 1994 Landkreis Weißwasser
Kleinwelka
Kleinwolmsdorf
Kletzen
Klitten Innlemmet i Boxberg den 1. januar 1999
Knappensee
Kospa
Kospa-Pressen
Kötzschenbroda
Kringelsdorf Innlemmet i Boxberg den 1. april 1996.
Krumhermersdorf
Kursdorf
Langebrück Innlemmet i Dresden den 1. januar 1999
Langenwolmsdorf Innlemmet i Stolpen i 1994 sammen med de fire andre kommunene Heeselicht, Helmsdorf,
Lauterbach og Rennersdorf-Neudörfel
Lauterbach Innlemmet i Stolpen i 1994 sammen med de fire andre kommunene Heeselicht, Helmsdorf,
Langenwolmsdorf og Rennersdorf-Neudörfel
Leuba Innlemmet i Ostritz den 1. januar 1994.
Markersbach
Melaune Slått sammen med kommunene Buchholz og Arnsdorf-Hilbersdorf til kommunen Vierkirchen den 1. januar 1994
Milkel
Mobschatz Innlemmet i Dresden den 1. januar 1999
Morgenröthe-Rautenkranz Slått sammen med kommunene Tannenbergsthal og Hammerbrücke
til den nye kommunen Muldenhammer den 1. oktober 2009
18521952
Kreis Klingenthal 19521996
Vogtlandkreis 19962009
Mörtitz
Mühlrose Innlemmet i kommunen Trebendorf den 1. januar 1999
Mutschlena
Mulkwitz Innlemmet i kommunen Schleife den 1. oktober 1995
Niedergurig
Niederkaina
Nochten Innlemmet i kommunen Boxberg den 1. mars 1994
Oberhäslich Innlemmet i Dippoldiswalde den 1. januar 1994
Oberlichtenau
Oberpfannenstiel
Pethau
Pflückuff
Plotzen
Pöhla
Pommritz
Pressel
Priester
Prischwitz
Pristäblich
Promnitztal
Ralbitz
Raschau
Reinberg Innlemmet i Oberhäslich i 1950
Reinholdshain Innlemmet i Dippoldiswalde den 1. januar 1994 Landkreis Dippoldiswalde 19901994
Rennersdorf-Neudörfel Innlemmet i Stolpen i 1994 sammen med de fire andre kommunene Heeselicht, Helmsdorf,
Lauterbach og Langenwolmsdorf
Rittersgrün
Rodewitz/Spree
Rohne Innlemmet i Schleife den 1. oktober 1995
Salzenforst-Bolbritz
Schmalzgrube
Schönfeld-Weißig Innlemmet i Dresden den 1. januar 1999 Landkreis Dresden-Land 19941999
Sprotta
Stiebitz
Strahwalde Innlemmet i byen Herrnhut den 1. januar 2010 Landkreis Görlitz 19502010
Tannenbergsthal Slått sammen med kommunene Hammerbrücke og Morgenröthe-Rautenkranz
til den nye kommunen Muldenhammer den 1. oktober 2009
Taubenheim/Spree
Tiefenbach
Ulberndorf Innlemmet 1973 i Dippoldiswalde
Venusberg
Walddorf
Waldkirchen/Erzgeb.
Wallroda
Walthersdorf
Weixdorf Innlemmet i Dresden den 1. januar 1999
Wildenhain
Witzschdorf
Wolfsgrün
Wöllnau
Wurschen
Zabeltitz
Zimpel-Tauer
Zschachwitz
Zschölkau
TysklandstubbDenne Tysklandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Listen er ikke komplett

Se også[rediger | rediger kilde]