Liste over presidentene for de slovakiske parlamentene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Under følger en liste over presidentene for de slovakiske parlamentene:

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti
Slovenská národná rada
Det slovakiske nasjonalråd
Hurban cropped.jpg Jozef Miloslav Hurban [a]
(1817–1888)
September 1848–september 1849
Matúš Dula.png Matúš Dula
(1846–1926)
Mai 1914
Oktober 1918–januar 1919
Snem Slovenskej krajiny
Den slovakiske provins’ landdag
Martin Sokol.png Martin Sokol
(1901–1957)
18. januar 1939–14. mars 1939 HSĽS-SSNJ
Slovenský snem
Den slovakiske landdagen
14. mars 1939–21. juli 1939
Slovenskej republiky snem
Den slovakiske republikks landdag
21. juli 1939–april 1945
Martin Sokol.png Martin Sokol
(1901–1957)
14. mars 1939–april 1945 HSĽS-SSNJ
Slovenská národná rada
Det slovakiske nasjonalråd
Karol Šmidke.png Karol Šmidke [b]
(1897–1952)
5. september 1944–23. oktober 1944 KSS
Dr. Vavro Šrobár, ministr unifikací.jpg Vavro Šrobár [b]
(1867–1950)
DS
Karol Šmidke.png Karol Šmidke
(1897–1952)
11. april 1945–14. september 1945 KSS
No image.png Jozef Lettrich
(1905–1969)
DS
No image.png Jozef Lettrich
(1905–1969)
14. september 1945–26. februar 1948 DS
Karol Šmidke.png Karol Šmidke
(1897–1952)
28. juli 1948–14. juli 1950 KSS
František Kubač.png František Kubač
(1887–1958)
14. juli 1950–15. juni 1958
(døde)
KSS
No image.png Ľudovít Benada
(1899–1973)
23. juni 1958–14. juli 1960 KSS
No image.png Rudolf Strechaj
(1914–1962)
14. juli 1960–28. juli 1962
(døde)
KSS
Jozef Lenárt (1970).jpg Jozef Lenárt
(1923–2004)
31. oktober 1962–23. september 1963 KSS
No image.png Michal Chudík
(1914–2005)
23. september 1963–14. mars 1968 KSS
No image.png Ondrej Klokoč
(1911–1975)
27. juni 1968–26. mars 1975
(døde)
KSS
No image.png Viliam Šalgovič
(1919–1990)
7. juli 1975–30. november 1989 KSS
Rudolf Schuster 2011.jpg Rudolf Schuster
(1934–)
30. november 1989–26. juni 1990 KSS
František Mikloško.jpg František Mikloško
(1947–)
26. juni 1990–23. juni 1992 VPN
Ivan Gašparovič Senate of Poland 2014.JPG Ivan Gašparovič
(1941–)
23. juni 1992–1. oktober 1992 ĽS-HZDS
Národná rada Slovenskej republiky
Den slovakiske republikks nasjonalråd
Ivan Gašparovič Senate of Poland 2014.JPG Ivan Gašparovič [c]
(1941–)
1. oktober 1992–29. oktober 1998 ĽS-HZDS
Jozef Migaš at Rhodes Forum 2014.jpg Jozef Migaš
(1954–)
29. oktober 1998–15. oktober 2002 SDĽ
Pavol Hrušovský 2010.jpg Pavol Hrušovský
(1952–)
15. oktober 2002–7. februar 2006 KDH
Béla Bugár.jpg Béla Bugár
(1958–)
(Fungerende president)
7. februar 2006–4. juli 2006 SMK-MKP
Pavol Paska cropped.jpg Pavol Paška
(1958–2018)
4. juli 2006–8. juli 2010 SMER-SD
Richard Sulík 2011.jpg Richard Sulík
(1968–)
8. juli 2010–13. oktober 2011 SaS
Pavol Hrušovský 2010.jpg Pavol Hrušovský
(1952–)
13. oktober 2011–4. april 2012 KDH
Pavol Paska cropped.jpg Pavol Paška
(1958–2018)
4. april 2012–25. november 2014 SMER-SD
Peter Pellegrini May 2019.jpg Peter Pellegrini
(1975–)
25. november 2014–23. mars 2016 SMER-SD
Andrej Danko.jpg Andrej Danko
(1974–)
23. mars 2016–20. mars 2020 SNS
Boris Kollár (cropped).jpg Boris Kollár
(1965–)
20. mars 2020– SME RODINA

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Under Den slovakiske oppstanden.
  2. ^ a b Under Det slovakiske nasjonale opprøret.
  3. ^ Slovakia ble en uavhengig stat 1. januar 1993.

Kilder[rediger | rediger kilde]