Liste over ordførere i Holmestrand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Holmestrands ordførere viser navn, parti og funksjonsperiode for ordførere i Holmestrand kommune fra innføringen av formannskapslovene i 1837.[1]

Startår Sluttår Navn Yrke Parti
1837 1838 Christen Backer Kjøpmann
2. januar 1838 1. august 1838 Nils Ihlen Dansk konsul og skipsreder
2. august 1838 31. desember 1838 Christen Grønnerup Kjøpmann
1839 1840 David Christopher Weidemann Korpslege
1841 1844 Christian Blichfeldt Tollkasserer
1845 1846 Jan Holst Overrettsprokurator
1847 1847 Christen Backer Kjøpmann
1848 1848 David Christopher Weidemann Korpslege
1849 1849 Nils Backer Kjøpman
1850 1850 Jan Holst Overrettsprokurator
1851 1851 Anders Tønnesen Garver
1. januar 1852 14. august 1852 Ole Tollefsen Skomakermester
15. august 1852 31. desember 1852 Jan Holst Overrettsprokurator
1853 1853 Richard Røed Kjøpmann
1854 1854 Lauritz Jørgen Olsen Kjøpmann og fattigforstander
1855 1855 Jørgen Hansen Holst Kjøpmann og skipsreder
1856 1856 Adolf Martin Lund Apoteker
1857 1857 Jan Holst Overrettsprokurator
1858 1. oktober 1859 Wilhelm Nielsen Prokurator
1. oktober 1859 31. desember 1859 Hans Berger Kjøpmann
1860 1866 Jan Holst Overrettsprokurator
1867 1868 Nils Ihlen Hansen Postmester
1869 1869 Christian Gulbrandsen Kjøpmann og skipsreder
1870 1875 Nils Ihlen Hansen Postmester
1876 1876 Knud Andreas Aabel Gjessing Tollkasserer
1877 1877 Nils Ihlen Hansen Postmester
1878 Juni 1885 Lars Johan Rostad Kjøpmann
19. juli 1885 31. desember 1885 Jens Emanuel Rynning Sakfører
1886 1886 Jacob Pettersen Konsul og skipsreder
1887 1887 Hans Jørgen Petter Birch Lege
1888 Juli 1889 Martin Onsager Apoteker
19. juli 1889 1893 Lars Johan Rostad Kjøpmann
1894 1894 Jacob Pettersen Konsul og skipsreder
1895 1895 Hans Jørgen Petter Birch Lege
1896 1896 Jacob Pettersen Konsul og skipsreder
1897 1899 Lars Johan Rostad Kjøpmann
1900 1900 Gunnar Magnus Kjølstad Graarud Lege H
1901 1907 Lars Johan Rostad Kjøpmann
1908 1910 Gunnar Magnus Kjølstad Graarud Lege H
1911 1916 Einar Wang Kjøpmann H
1917 1919 Sigurd Normann Redaktør H
1920 1924 Fredrik Christian Wildhagen Ording Rektor H
1925 1925 Olav Bang Overrettssaksfører
1926 1926 Anders Kristensen Brannmester
1927 1927 Sigurd Normann Redaktør H
1928 1928 Anders Kristensen Brannmester
1929 1931 Sigurd Normann Redaktør H
1932 1932 Anton Knudson Lærer
1933 1936 Oscar Lagerløv Adjunkt
1937 1940 Olaf Abrahamsen
1940 1945 Even Norheim, Niels Rafen
1942 1942 Olaf Borge (fungerte en kort tid)
8. mai 1945 Dagfinn Olsen (oppnevnt av sentrale myndigheter)
20. august 1945 1. januar 1946 Olaf Abrahamsen A
1946 1963 Karl G. Andersen A

Ordførere for den sammenslåtte kommunen av Holmestrand og Botne som eksisterte i perioden 1. januar 1964 – 31. desember 2017.

1964 1971 Halfdan Kongsten A
1972 1975 Armand Bjørnholt A
1976 1979 Stener Anker Karlsen A
1980 1991 Manni Jack Nordli A
1992 1999 Olaf Brastad By- og Bygdelista
1999 2003 Johan Svele H
2003 2007 Gerd M. Monsen A
2007 2017 Alf Johan Svele H

Eneste ordfører for den sammenslåtte kommunen av Holmestrand og Hof som eksisterte i perioden 1. januar 2018 – 31. desember 2019.

2017 2019 Alf Johan Svele H

Ordførere for den sammenslåtte kommunen av Holmestrand og Sande som begynte sin eksistens den 1. januar 2020.

2020 Elin Weggesrud A

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ringard, Morten (1952). Byen under fjellet: Holmestrand 1752 - 10. november - 1952 : festskrift. Oslo: Aschehoug. s. 106.