Liste over geistlige institusjoner i hertugdømmet Westfalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over geistlige institusjoner i hertugdømmet Westfalen er en oversikt over klostre og kirkestift i hertugdømmet Westfalen. Bygningene ble brukt av klosterfellesskap fra år 826 frem til 1834, litt i etterkant av slutten på det tysk-romerske rike i 1806.

Til de ulike religiøse ordensfellesskap regnes Augustinerordenen, Benediktinerordenen, Fransiskanerordenen, Jesuittordenen, Kapusinerordenen, Minoritene, Premonstratenserordenen, Cistercienserordenen såvel som et kommende innenfor Den tyske orden. På enkelte steder kom det tidvis til grunnleggelser av beginerfellesskap. Grunnleggelsene fant sted fra 826 til 1744. Nedleggelsene fulgte i tidsrommet fra 1803 til 1834.

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
Kloster Ordensfellesskap Sted Grunnlagt Nedlagt
Propstei Obermarsberg Benediktiner Obermarsberg 826 1805
Obermarsberg-Stiftskirche-Hauptaltar.JPG
Stift Meschede Kanonissenstift, deretter Kanoniker Meschede 870 1310
Meschede St Walburga Innenansicht.jpg
Frauenstift Geseke Kanonissenstift Geseke 946 1823
Stiftskirche Geseke.JPG
Patroklistift Kanonikerstift Soest 965 1811
Soest St Patrokli Dom.jpg
Damenstift Oedingen Kanonissen Lennestadt ca 1000 1533
Kapelle Oedingerberg-1.jpg
Kloster Grafschaft Benediktiner Schmallenberg 1072 1804
Kloster grafschaft.jpg
St. Walburgis Nonner innenfor Premonstratenserordenen, seit 1218 Augustinerinnen Soest 1164 1812
Kloster Bredelar Nonner innenfor Premonstratenserordenen, ab 1196 Zisterzienser Marsberg 1170 1804
Kloster Bredelar.jpg
Kloster Wedinghausen Premonstratenserordenen Arnsberg 1173 1803
Arnsberg Propsteikirche IMGP6957.jpg
Kloster Oelinghausen Premonstratenserordenen dobbeltkloster, deretter nonner innenfor Premonstratenserordenen Arnsberg 1174 1804
Kloster Oelinghausen - Südflügel.JPG
Augustinerinnenkloster Küstelberg Augustinerinnen Medebach ca 1177 1297
Kloster Rumbeck Nonner innenfor Premonstratenserordenen Arnsberg 1191 1804
Rumbeck-Kloster1-Bubo.JPG
Dominikanerkloster Soest Dominikaner Soest 1228/32 1812
Franziskanerkloster Soest Franziskaner Soest 1233 1814
Franziskanerkirche Soest.JPG
Kloster Drolshagen Zisterzienserinnen Drolshagen 1235 1803
Drolshagen-Kloster1-Bubo.JPG
Kloster Benninghausen Zisterzienserinnen Benninghausen 1240 1804
Kloster Welver Zisterzienserinnen Welver 1240 1809
Kirche Welver romanisch.JPG
Benediktinerpropstei Belecke Benediktiner Belecke før 1240 1804
Kloster Himmelpforten Zisterzienserinnen Ense 1246 1804
Kloster Paradiese Dominikanerinnen Paradiese 1251 1808
Beginenhaus Marsberg Beginen Marsberg 1259
Deutschordenskommende Mülheim Deutscher Orden Mülheim 1266 1809
Warstein-Sichtigvor-090711-8812.jpg
Schwesternhaus Soest 1279/1300
Beginenhäuser Soest Slutten av 1200-tallet
Augustinerinnenkloster Glindfeld Augustinerinnen Medebach 1297 1499
Stift Meschede Kanoniker Meschede 1310 1805
Kirche St. Walburga.jpg
Beginenhaus Beginen Attendorn 1317
Kollegiatstift St. Johannes Baptista Attendorn Attendorn 1396 1825
Sauerländer Dom mit Vorplatz.jpg
Augustinerinnenniederlassung Rüthen Augustinerinnen Rüthen 1480 1734 (bzw. 1772)
Augustiner-Chorherrenkanonie Ewig Augustiner Attendorn 1420 1803
Ansicht Ostflügel innen-1.jpg
Beginenhaus Werl 1429
Kloster Galiläa Dominikanerinnen Meschede 1430 1810
Kloster Galiläa.jpg
Schwesternhaus Rüthen Schwestern vom gemeinsamen Leben Rüthen 1480
Kloster Störmede Augustinerinnen Geseke 1483 1804
Bereich kloster nazareth.JPG
Kanonie der Kreuzbrüder zu Glindfeld Kreuzherren Medebach 1499 1804
GlindfeldKloster1720.jpg
Benediktinerinnenkloster Odacker Augustinerinnen, Benediktinerinnen Hirschberg 1200-tallet/1513 1804
Jesuittmisjonen i Arnsberg Jesuittene Arnsberg 1622 1773
Arnsberg Jesuitenmission.JPG
Franziskanerkloster Attendorn Franziskaner Attendorn 1637 1822
Attendorn Franziskanerkirche.JPG
Franziskanerkloster Geseke Franziskaner Geseke 1637 1834
Deutschordenskommende Waldenbung Deutscher Orden Attendorn 1638 1692
Burg Waldenburg Rekonstruktion.jpg
Propstei Eikeloh Prämonstratenserinnen Erwitte 1639 1803
Kloster Werl Kapuziner Werl 1645 1834
Werl-Kloster1-Bubo.JPG
Minoritenkloster Brilon Minoriten Brilon 1653 1806
Gymnasium alt-nikolai.jpg
Kapuzinerkloster Rüthen Kapuziner Rüthen 1657 1806
Rüthen, Friedhofstor.jpg
Kloster Brunnen Kapuziner Sundern 1722 1834
Sundern-Endorf-KlosterBrunnen1-Asio.JPG
Kapuzinerkloster Marsberg Kapuziner Marsberg 1744 1812
Kapuzinerkloster Marsberg.jpg