Liste over Wikipediaer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
Skjermbilde av Wikipedias portal som viser de forskjellige språkutgavene sortert etter antall artikler.

Dette er en liste over de mange forskjellige språkutgavene av Wikipedia: (informasjon er ikke oppdatert)

Liste[rediger | rediger kilde]

Navn Opprettelsesdato Kode[1] Trafikk[trenger referanse] Artikler Brukere Admin A[2] B[3]
Afrikaans 2001-11-1616. november 2001 af
Albansk 2003-10-1212. oktober 2003 sq
Alemannisk ? als
Arabisk September 2001 ar 0,7 171 276 423 425 23
Armensk ? hy
Aserbajdsjansk ? az
Assamesisk Juni 2002 as
Asturiansk ? ast
Baskisk 2003-11-077. november 2003 eu
Bengali ? bn
Bishnupriya Manipuri November 2006 bpy
Bosnisk ? bs
Bretonsk ? br
Bulgarsk 2003-12-066. desember 2003 bg 0,1 69 349 40 571 20
Cebuano ? ceb
Cherokesisk ? chr
Dansk 2002-02-011. februar 2002 da 0,1 162 106 65 552 36
Engelsk 2001-01-1515. januar 2001 en 54,0 3 895 942 9 199 313 1628
Esperanto 2001-11-066. november 2001 eo 161 517 15 704 14
Estisk 2002-07-2424. juli 2002 et 60 895 15 036 30
Finsk 2002 fi 0,2 197 029 107 041 46
Fransk 2001-03-2323. mars 2001 fr 3,5 778 530 564 992 180
Galisisk 2003-03-088. mars 2003 gl
Georgisk ? ka
Gresk 2002-12-011. desember 2002 el 0,1 40 685 35 395 17
Guaraní ? gn
Haitisk ? ht 51 232 2 496 2
Hebraisk 2003-07-088. juli 2003 he 0,2 89 385 77 243 56
Hindi ? hi
Hviterussisk 2004-08-1212. august 2004 be
Ido ? io
Ilokano 2. oktober 2005 ilo
Indonesisk 7. november 2003 id 0,4 100 985 93 661 14
Inuittisk ? iu
Irsk Januar 2004 ga
Islandsk 2003-12-055. desember 2003 is 24 302 7 529 22
Italiensk Januar 2002 it 2,9 549 792 365 615 92
Japansk Mai 2001 ja 10,3 570 875 293 051 66
Javanesisk ? jv
Jiddisch ? yi
Kantonesisk 2006-03-2525. mars 2006 zh-yue
Kapampangansk ? pam
Kasakhisk 3. juni 2002 kk
Kasjubisk ? csb
Katalansk 2001-03-1616. mars 2001 ca 0,1 165 404 29 764 18
Khmer 2005-01-1515. januar 2005 km
Kinesisk Oktober 2002 zh 1,1 238 995 596 723 91
Kirgisisk ? ky
Koreansk ? ko 0,1 92 364 62 715 23
Kroatisk 2003-02-1616. februar 2003 hr 0,1 55 982 27 933 20
Kurdisk ? ku
Latinsk ? la
Latvisk ? lv
Limburgisk Desember 2004 li
Litauisk ? lt 0,1 83 432 20 544 21
Luxembourgsk ? lb
Malayisk ? ms
Maorisk ? mi
Mongolsk Februar 2004 mn
Nahuatl ? nah
Napolitansk ? nap
Nederlandsk 2001-06-1919. juni 2001 nl 0,7 525 195 223 831 88
Nordsamisk ? se
Norsk 2001-11-2626. november 2001 no, nn
Pangasinansk ? pag
Persisk ? fa 0,6 57 336 121 305 8
Polsk 2001-09-2626. september 2001 pl 1,5 587 870 259 390 153
Portugisisk Juni 2001 pt 1,5 466 155 519 736 70
Quechua ? qu
Rumensk ? ro 0,1 122 247 88 453 24
Russisk 2001-05-2020. mai 2001 ru 3,5 369 244 243 024 71
Serbisk 2003-02-1616. februar 2003 sr 0,1 72 299 33 746 26
Serbokroatisk ? sh
Siciliansk 7. oktober 2004 scn
Simple English ? simple 56 606 52 794 34
Siswati 27. januar 2004 ss
Skotsk 23. juni 2005 sco
Skotsk-gælisk ? gd
Slovakisk ? sk 0,0 106 131 25 693 9
Slovensk 8. mars 2002 sl 73 601 36 783 31
Spansk 2001-05-01mai 2001 es 5,7 453 949 1 003 789 134
Svensk 2001-05-033. mai 2001 sv 0,5 309 607 105 538 99
Tadsjikisk ? tg
Tagalog Desember 2003 tl
Tamilsk ? ta
Telugu ? te
Thai ? th 0,3
Tok Pisin ? tpi
Tsjekkisk Mai 2002 cs 0,3 122 137 64 941 19
Tyrkisk ? tr 0,5 125 896 210 151 22
Tysk 2001-03-1616. mars 2001 de 8,1 879 786 721 100 318
Uigurisk ? ug
Ukrainsk Januar 2004 uk 0,0 311 405 30 158 17
Ungarsk 5. september 2001 hu 0,1 121 252 89 018 34
Urdu ? ur
Usbekisk ? uz
Vietnamesisk ? vi 0,1 76 917 105 862 19
Volapük ? vo 118 763 4 048 5
Walisisk ? cy
Waray-Waray ? war
Zamboangueño 2. oktober 2006 cbk-zam

Sammenligningsdiagrammer[rediger | rediger kilde]

Ved artikkelantall[rediger | rediger kilde]

Per august 2007 så hadde den engelske utgaven fire ganger så mange artikler som nummer to (tysk) og tre (fransk)
Ikke-engelske størstes Wikipediaer ved artikkelantall (fra tysk til svensk, august 2007)

Ved brukerkontoantall[rediger | rediger kilde]

Per august 2007 hadde den engelske utgaven ca. ti ganger flere brukere en nummer to (spansk) og tre (tysk)
Ikke-engelske største Wikipediaer etter brukerkontoantall (fra spansk til nederlandsk, august 2007)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ brukt i subdomenenavnet
  2. ^ Redigeringer / artikkel
  3. ^ Brukere / artikler

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.