Liste over Lynyrd Skynyrd-medlemmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Lynyrd Skynyrd-medlemmer er en liste over nåværende og tidligere medlemmer av southern rock-bandet Lynyrd Skynyrd siden starten i 1964.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende medlemmer[rediger | rediger kilde]

Gary Rossington
Aktiv: 1964–1977, 1987–nåværende
Instrumenter: Gitar
Bidratt på: alle Lynyrd Skynyrd utgivelser
Rickey Medlocke
Aktiv: 1970–1971, 1996–nåværende
Instrumenter: Trommer, vokalist, mandolin (1970–1971), gitar (1996–nåværende), korist
Bidratt på; First and... Last (1978), Twenty (1997), Edge of Forever (1999), Christmas Time Again (2000), Vicious Cycle (2003), God & Guns (2009)
Johnny Van Zant
Aktiv: 1987–nåværende
Instrumenter: Vokalist
Bidratt på: alle Lynyrd Skynyrd utgivelser fra Southern By The Grace Of God/Lynyrd Skynyrd Tribute Tour (1987)
Michael Cartellone
Aktiv: 1999–nåværende
Instruments: Trommer
Bidratt på: Christmas Time Again (2000), Vicious Cycle (2003), God & Guns (2009)
Mark Matejka
Aktive: 2006–nåværende
Instrumenter: Gitar, korist
Bidratt på: God & Guns (2009)
Peter Keys
Aktiv: 2009–nåværende
Instrumenter: Keyboard
Bidratt på: God & Guns (2009)
Johnny Colt
Aktiv: 2012–nåværende
Instrumenter: Bassgitar, korist
Bidratt på:

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Ronnie Van Zant (død)
Aktiv: 1964–1977
Instrumenter: Vokalist
Bidratt på: (pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd) (1973), Second Helping (1974), Nuthin' Fancy (1975), Gimme Back My Bullets (1976), Street Survivors (1977)
Allen Collins (død)
Aktiv: 1964–1977
Instrumenter: Gitar
Bidratt: (pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd) (1973), Second Helping (1974), Nuthin' Fancy (1975), Gimme Back My Bullets (1976), Street Survivors (1977)
Bob Burns (død)
Aktiv: 1964–1970, 1972–1974
Instruments: Trommer
Bidratt på: (pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd) (1973), Second Helping (1974)
Larry Junstrom
Aktiv: 1964–1970
Instrumenter: bass
Bidratt på: none
Greg T. Walker
Aktiv: 1970–1971
Instrumenter: bass
Bidratt på; First and... Last (1978)
Leon Wilkeson (død)
Aktiv: 1972–1973, 1973–1977, 1987–2001
Instrumenter: bass, korist
Bidratt på: Second Helping (1974), Nuthin' Fancy (1975), Gimme Back My Bullets (1976), Street Survivors (1977), Lynyrd Skynyrd 1991 (1991), The Last Rebel (1993), Twenty, Edge of Forever (1999)
Billy Powell (død)
Aktiv: 1972–1977, 1987–2009
Instrumenter: keyboard
Bidratt på: all Lynyrd Skynyrd releases
Ed King (død)
Aktiv: 1972–1975, 1987–1996
Instrumenter: gitar, bass, korist
Bidratt på: (pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd) (1973), Second Helping (1974), Nuthin' Fancy (1975), Lynyrd Skynyrd 1991 (1991), The Last Rebel (1993)
Artimus Pyle
Aktiv: 1974–1977, 1987–1991
Instrumenter: trommer
Bidratt på: Nuthin' Fancy (1975), Gimme Back My Bullets (1976), Street Survivors (1977), Lynyrd Skynyrd 1991 (1991)
Steve Gaines (død)
Aktiv: 1976–1977
Instrumenter: gitar, korist
Bidratt på: Street Survivors (1977)
Randall Hall
Aktiv: 1987–1993
Instrumenter: gitar, korist
Bidratt på: Lynyrd Skynyrd 1991 (1991), The Last Rebel (1993)
Kurt Custer
Aktiv: 1991–1994
Instrumenter: trommer
Bidratt på: Lynyrd Skynyrd 1991 (1991), The Last Rebel (1993)
Mike Estes
Aktiv: 1993–1996
Instrumenter: gitar
Bidratt på: Endangered species (1993), Southern Knights (1996)
Owen Hale
Aktiv: 1994–1998
Instrumenter: trommer
Bidratt på: Twenty (1997)
Hughie Thomasson (død)
Aktiv: 1996–2005
Instrumenter: gitar, korist
Bidratt på: Twenty (1997), Edge of Forever (1999), Christmas Time Again (2000), Vicious Cycle (2003)
Jeff McAllister
Aktiv: 1998–1999
Instrumenter: trommer
Bidratt på: ingen
Kenny Aronoff
Aktiv: 1999
Instruments: trommer
Bidratt på: Edge of Forever (1999)
Ean Evans (død)
Aktiv: 2001–2009
Instrumenter: bass, korist
Bidratt på: Vicious Cycle (2003)
Robert Kearns
Aktiv: 2009–2012
Instrumenter: bass, korist
Bidratt på: God & Guns (2009)

Tidslinje[rediger | rediger kilde]

Turné musikere[rediger | rediger kilde]

Nåværende turné musikere[rediger | rediger kilde]

Dale Krantz-Rossington
Aktiv: 1987–nåværende
Instrumenter: korist
Carol Chase
Active: 1991–nåværende
Instruments: korist

Tidligere turné musikere[rediger | rediger kilde]

Randall Hall
Aktiv: 1970
Instrumenter: gitar, korist
Leslie Hawkins
Aktiv: 1975–1977
Instrumenter: korist
JoJo Billingsley
Aktiv: 1975–1977
Instrumenter: korist
Cassie Gaines
Aktiv: 1975–1977
Instrumenter: korist
Robert (Bob) Brown
Aktiv: 1982–1984
Instrumenter: gitar
Carol Bristow
Aktiv: 1987–1991
Instrumenter: korist
Tim Lindsey (vikarierte for Leon Wilkeson)
Aktiv: 1993
Instrumenter: bass
Joey Huffman (vikarierte for Billy Powell)
Aktiv: 2008
Instrumenter: keyboard