Liste over Canadas statsministre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
# Statsminister Bilde Innsatt Forlot stillingen Parlament Parti
1 John Macdonald
(1815–1891)
1. juli 1867 5. november 1873 1 Det liberal-konservative parti
2
2 Alexander Mackenzie
(1822–1892)
7. november 1873 8. oktober 1878 2 Canadas liberale parti
3
(1) John Macdonald
(1815–1891)
(2. gang)
17. oktober 1878 6. juni 1891 4 Det konservative parti
5
6
7
3 John Abbott
(1821–1893)
16. juni 1891 24. november 1892 7
4 John Thompson
(1845–1894)
5. desember 1892 12. desember 1894
5 Mackenzie Bowell
(1823–1917)
21. desember 1894 27. april 1896
6 Charles Tupper
(1821–1915)
1. mai 1896 8. juli 1896 ingen
7 Wilfrid Laurier
(1841–1915)
11. juli 1896 6. oktober 1911 8 Canadas liberale parti
9
10
11
8 Robert Borden
(1854–1937)
10. oktober 1911 10. 1920 12 Det konservative parti
12 Unionistpartiet
13
9 Arthur Meighen
(1874–1961)
10. juli 1920 29. desember 1921 13 Det konservative parti
10 William Lyon Mackenzie King
(1874–1950)
29. desember 1921 29. juni 1926 14 Canadas liberale parti
15
(9) Arthur Meighen
(1874–1961)
(2. gang)
29. juni 1926 25. september 1926 15 Det konservative parti
(10) William Lyon Mackenzie King
(1874–1950)
(2. gang)
25. september 1926 6. august 1930 16 Canadas liberale parti
11 Richard Bennett
(1870–1947)
7. august 1930 23. oktober 1935 17 Det konservative parti
(10) William Lyon Mackenzie King
(1874–1950)
(3. gang)
23. oktober 1935 15. november 1948 18 Canadas liberale parti
19
20
12 Louis Saint-Laurent
(1882–1973)
15. november 1948 21. juni 1957 20
21
22
13 John Diefenbaker
(1895–1979)
21. juni 1957 22. april 1963 23 Canadas
konservative fremskrittsparti
24
25
14 Lester Pearson
(1897–1972)
22. april 1963 20. april 1968 26 Canadas liberale parti
27
15 Pierre Trudeau
(1919–2000)
20. april 1968 4. juni 1979 27
28
29
30
16 Joe Clark
(1939–)
4. juni 1979 3. mars 1980 31 Canadas
konservative fremskrittsparti
Pierre Trudeau
(1919–2000)
(2. gang)
3. mars 1980 30. juni 1984 32 Canadas liberale parti
17 John Turner
(1929–2020)
30. juni 1984 17. september 1984
18 Brian Mulroney
(1939–2024)
17. september 1984 25. juni 1993 33 Canadas
konservative fremskrittsparti
34
19 Kim Campbell
(1947–)
25. juni 1993 4. november 1993 34
20 Jean Chrétien
(1934–)
4. november 1993 12. desember 2003 35 Canadas liberale parti
36
37
21 Paul Martin
(1938–)
12. desember 2003 6. februar 2006 37
38
22 Stephen Harper
(1959–)
6. februar 2006 4. november 2015 39 Canadas konservative parti
40
41
23 Justin Trudeau
(1971–)
4. november 2015 (Sittende) 42 Canadas liberale parti