Limitless

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Limitless
Generell informasjon
SjangerScience fiction
Thriller
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
Lengde105 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørNeil Burger
ProdusentLeslie Dixon
Ryan Kavanaugh
Scott Kroopf
Bradley Cooper (utøvende produsent)
ManusforfatterLeslie Dixon
basert på roman av Alan Glynn
MusikkPaul Leonard-Morgan
SjeffotografJo Willems
Foran kamera
MedvirkendeBradley Cooper
Robert De Niro
Abbie Cornish
Andrew Howard
Anna Friel
Johnny Whitworth
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapRelativity Media
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Limitless er en amerikansk sci-fi-thriller fra 2011. Filmen er regissert av Neil Burger, og har Bradley Cooper, Robert De Niro og Abbie Cornish i hovedrollene. Filmen er basert på romanen The Dark Fields av Alan Glynn. Manuset er skrevet av Leslie Dixon.

Handling[rediger | rediger kilde]

Eddie Morra (Bradley Cooper) er en New York-basert forfatter som ikke har det særlig godt med seg om dagen. Han lider av skrivesperre, i tillegg til at kjæresten Lindy (Abbie Cornish) har dumpet ham. Men én dag forandrer livet til Eddie seg fullstendig, da han møter Vernon (Johnny Whitworth), broren til hans eks-kone Melissa (Anna Friel). Vernon tilbyr ham en pille kalt NZT-48, som han hevder er under testing av profesjonelle doktorer og som vil løse alle hans problemer. Til tross for at Eddie er skeptisk, føler han at han ikke har noe å tape og tar pillen.

Til Eddies store overraskelse virker pillen; han kan nå bruke 100 % av hjernekapasiteten i stedet for de vanlige 20 %. Han blir ferdig med boken, og oppnår raskt rikdom ved hjelp av pillene, som han tar stadig flere av. Han bestemmer seg for å bli businessmann, og slik møter han den innflytelsesrike Carl Van Loon (Robert De Niro), samt at Lindy kommer tilbake til ham.

Men Eddie oppdager at NZT-48-pillen slett ikke er noe legegodkjent middel; det er et ekstra sterkt dop, som han må ta regelmessig - ellers dør han. Snart starter en evig og ikke minst farlig jakt på flere av pillene og dens opprinnelse - det viser seg nemlig at Van Loon har fått snusen i hva han driver med, og er beredt på å gjøre hva som helst for å få tak i mirakeldopet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]