Lillesand Seilforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lillesand
Lillesand Seilforening
Nettsidehttp://www.lillesand-seilforening.no/
ForbundAust-Adger Seilkrets
Overordnet forb.Norges Seilforbund
LandNorge
Administrasjon
StyrelederAnders Andersen
Trener IIBirger Ariansen

Lillesand Seilforening er en seilforening fra Lillesand i Aust-Agder.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Foreningen ble stiftet i 1885. Rundt århundreskiftet ble det arrangert flere lokale regattaer som var populære blant publikum. Blant annet ble Sørlandsregattaen lagt til Lillesand i 1921.[1] I perioder har aktiviteten vært stor, som f.eks. i 1930-åra og like etter krigen. Aktiviteten dalte i 1950 og 1960-åra, inntil foreningen fikk en revitalisering i 1975. Siden da har foreningen hatt et jevnt tilbud til jolleseilere og tur- og havseilere.

Aktivitet[rediger | rediger kilde]

Lillesand Seilforening er medlem av Norges Seilforbund og foreningen støtter opp om mottoet "Seiling for alle". Foreningen holder hus på ytterst på Kokkenes og hadde i 2013 230 medlemmer.[2]

Saltholmen fyr[rediger | rediger kilde]

Foreningen sikret seg det nedlagte Saltholmen fyr utenfor Lillesand i 1953. I 2012 ble fyret overdratt til en stiftelse. Som kompensasjon fikk foreningen en tomt til disposisjon på ytre Kokkenes.

Arkivet[rediger | rediger kilde]

Arkivet etter Lillesand Seilforening befinner seg ved KUBEN i Arendal. Arkivet omfatter bl.a. møtebøker, medlemsregister, saksarkiv, regnskap, egenproduserte medlemsblader og jubileumsskriv. Arkivmateriale fra foreningens første periode forsvant i en brann.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sørlandsregattaen i 1921, Avtrykk.no, 07.06.2017
  2. ^ Seilforeningens internettside besøkt 18. januar 2013

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]