Hopp til innhold

Licentia Forlag AS

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Licentia Forlag er et norsk forlag med hovedkontor i Bodø som utgir bøker etter trykk på forespørsel-konseptet (print on demand). Licentia Forlag startet opp i 2007, da som et DA eid av Diana Johnsen. I 2015 ble forlaget opprettet som AS og eies nå av Tonje Fredriksen og Veronica Christiansen.

Licentia Forlag er et såkalt «Desktop Publishing-forlag». Disse oppstod på starten av 2000-tallet da eget-forlagene høstet mye negativ kritikk og utgivelser på eget forlag avtok. Licentia Forlag har et tilbud til alle som ønsker å gi ut sin egen bok, som enten er for smale for de store forlagene eller der forfatter vil beholde all redaksjonell kontroll selv.

Licentia[rediger | rediger kilde]

Licentia oversatt fra latinsk betyr «frihet» og «tillatelse». Licentia poetica oversatt fra latinsk betyr dikterisk frihet, dvs. dikterens frihet til å dikte om på virkeligheten, sette seg ut over formelle krav og lignende til fordel for de kunstneriske. «Desktop Publishing-forlagene» gir forfatterne mulighet til å bruke sin kunstneriske frihet til å skrive slik de vil og få tillatelse til å gi ut sine verk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata