Leominster Town FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Leominster Town FC
Leominster Town Football Club
Stiftet1893
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
HjemmebaneBridge Street Park
LigaWest Midlands Regional Premier Division
AnnetNr 9 i Herefordshire Football League
Premier Division 2008/09
Administrasjon
StyrelederWally Wickham
HovedtrenerDylan Barrington
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Leominster Town Football Club er en engelsk fotballklubb fra Leominster i Herefordshire. Klubben ble stiftet i 1893 og var en av stiftelsesklubbene for Herefordshire Football Association. Klubben spiller sesongen 2009/10 i Herefordshire Football League Premier Division.

Klubben vant den aller første Herefordshire FA Junior Cup, der dem slo Worcester Excelsior 5-2 på Edgar Street. De første 70 årene holdt klubben til på Worcester Road. Det var også der North Herefordshire League holdt til før det ble slått sammen med Herefordshire League. På 1960-tallet tok Leominsters byråd området som dem hadde bestemt at skulle brukes til industri. Til tross for at byrådet skulle legge til rette for en ny bane skjedde dette aldri, noe som førte til at klubben måtte spille på en åker og bytte om i en campingvogn uten vann.

Med årene ble kravene for baneanlegg i England strengere og laget måtte konkurrere om de beste spillerne med andre klubber i fylket, spesielt Hereford United. I 1994 slo Leominster Town og Leominster United (tidligere Dale United) seg sammen og tre år senere åpnet den nye banen på Bridge Street Park.

Leominster Town Ladies ble stiftet i 2005. De spiller i Kidderminster og District Ladies League. Damene vant i sin andre sesong Ligacupen, da de slo Droitwich Spa Ladies 2-1 i finalen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisiell webside