Leech Lake indianerreservat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Reservatflagget

Leech Lake indianerreservat (Gaa-zagaskwaajimekaagOjibwa) er et indianerreservat som ligger i fylkene Beltrami County, Cass County, Hubbard County og Itasca County litt nord for den midtre delen av amerikanske delstaten Minnesota. Reservatet er landområdet for Leech Lake-gruppen av Ojibwe. I folketellingen i 2000 ble det registrert 10 205 innbyggere, noe som gjør reservatet til det største i delstaten etter folketall. Det er det nest største reservatet etter landområde i delstaten (etter White Earth indianerreservat) med sine 2 518,806 km². Reservatet ville vært det største dersom vannområder også hadde vært medregnet, da over en fjerdedel av området består av innsjøer. De største innsjøene er Leech Lake, Lake Winnibigoshish og Cass Lake. Det totale arealet, inkludert vann, er 3 392,65 km².

Kjerneområdene av reservatet ble etablert i henhold til en traktat i 1855, da som tre mindre reservat for Pillager-gruppen av Chippewaindianere og har blitt endret flere ganger siden. Gjennom Indian Reorganization Act i 1934 ble dagens reservat dannet ved en sammenslåing av de tre Pillagergruppene fra reservatene Leech Lake, Cass Lake og Lake Winnibigoshish i tillegg til Lake Superior-gruppen av Chippewaindianere og White Oak Point indianerreservat av Mississippichippewaene.

Mesteparten av reservatet er i dag dekket av Chippewa National Forest, og bare en veldig liten andel er eid av stammens medlemmer. Kildeelvene til Mississippielven ved Lake Itasca er også innenfor reservatgrensene, men er en del av Itasca State Park. Rundt 40 innsjøer i området blir brukt til produksjon av villris og områdets innbyggerne produserer mer ris enn noe annet reservat i delstaten.

Befolkning[rediger | rediger kilde]

Landsbyene på Leech Lake-reservatet består av elleve mindre samfunn i tillegg til to samfunn som er utenfor reservatet, men som har en betydelig andel medlemmer av Leech Lake-gruppen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]