Leandro Grimi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Leandro Grimi
Leandro Damián Marcelo Grimi
Født9. februar 1985
San Lorenzo, Santa Fe
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Argentina
Høyde1.85 m
Posisjonvenstreback
Klubbinformasjon
Spiller forNewell's
Draktnr.3
Klubber
År Klubber Kamper (mål)
2004-2006
2006
2007-
2007
2008
2008-​
Huracán
Racing Club
AC Milan
Siena (lån)
Sporting Lisboa (lån)
Sporting Lisboa
67(0)
11(1)
13(0)
5(0)

Leandro Grimi (født 9. februar 1985) er en argentinsk fotballspiller som spiller for den argentinske klubben Newell's Old Boys.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Argentina[rediger | rediger kilde]

Den unge argentineren startet karrieren sin i ungdomsavdelingen til Club Atlético Huracán, før han ble hentet til Racing Club i 2006 der han fikk sitt gjennombrudd. Høsten 2006 ble han kåret til beste unge spiller i den argentinske ligaen. Men oppholdet i klubben ble ikke langvarig. Grimi fikk med seg 11 kamper for Racing Club før han ble snappet opp av Milan, der han skrev under på en kontrakt for 4 ½ år.

AC Milan[rediger | rediger kilde]

Grimi ble, for mange overraskende, hentet til Milan i januar 2007. Den frem til da lite kjente venstrebacken ble hentet fra den argentinske klubben Racing Club de Avellaneda for 2 mill. for å få bedre dekning på den posisjonen siden både Giuseppe Favalli og Serginho hadde slitt hele sesongen med skader. Venstrebacken fikk sin første offisielle kamp for Milan da han kom inn som innbytter i Coppa Italia-kampen mot Arezzo bare noen dager etter at han var klar for klubben.

Det har vært knyttet en del usikkerhet til hvorvidt Grimi er en spiller av et så høyt kaliber som en venstreback i Milan bør være. Den norske talentspeideren Tor Kristian Karlsen mente at spilleren var kun en midlertidig løsning for Milan. I sin beskrivelse av Grimis kvaliteter la han vekt på hans gode teknikk, offensive spillestil, fysikk og gode holdninger, men også at han slet med plasseringsspillet, taktiske valg og tempoet i Argentina.

Grimi gikk til Siena, på utlån, før 20072008-sesongen.
I januar 2008 gikk han til Sporting Lisboa på utlån.
16. juli 2008 annonserte Milan at Grimi var blitt solgt til Sporting Lisboa

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]