Last Lynx

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gruppens logo

Last Lynx er en indie-popgruppe fra Stockholm i Sverige, og ble grunnlagt 2011. Gruppens logo er en sirkel med to bokstaver i hver fjerdel. Til sammen danner de ordene Last (vannrett) og Lynx (loddrett), der Lynx er det vitenskapelige navnet på gauper. Gruppen har for øyeblikket platekontrakt med det svenske plateselskapet SoFo Records. De har spilt inn tre EP-er siden grunnleggingen i 2011. Gruppen består av Robin Eveborn (vokal, keyboard og synth), Camilla Dahlstedt (vokal og synth), Kim Linsqvist (vokal og bass), Fredric Lindblom (vokal og trommer) og Marcus Lindblom (vokal og gitar).

Musikkstil[rediger | rediger kilde]

Last Lynx er en indie-popgruppe, med en type musikk som inneholder elementer fra dagens Californiske musikkultur. Deres noe spesielle varemerke er at de også blander inn elementer fra 70- og 80-tallets popmusikk og elementer fra Electronical Dance Music (EDM). Et annet trekk ved gruppen er bruken av enkle riff.

Historie[rediger | rediger kilde]

Last Lynx kom sammen i 2011, og allerede samme år slapp de sin aller første EP. Med navnet Alaska, utgitt lille julaften i 2011, satte EP-en standarden for hva Robin Eveborn og gruppen hadde i vente. Sangen med samme navn som albumet endte opp som den tredje største hiten til gruppen noensinne. Så, litt mindre enn et år senere eksploderte det. I november 2012 slapp de sin første singel - Killing Switch. Gruppen dro på en turné til USA og Sverige. Den 16. april 2013 slapp de sin andre EP, Ocean Reels. EP-en sendte gruppen på en turné gjennom Sverige og deler av Europa. Tidlig januar 2014 slapp gruppen sin andre singel, Lacuna. Lacuna er en del av gruppens EP, Rifts, som ble utgitt 7. november samme år. EP-en inneholder blant annet singlene None Of My Friends og Curtains.