Hopp til innhold

LaserWriter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Apples LaserWriter var en av de første laserskriverne som var tilgjengelige i massemarkedet. Skriverens kombinasjon var den innebygde PostScript-funksjonen, publikasjonsprogrammer som PageMaker og det grafiske brukergrensesnittet som var typisk for Macintosh.

Da den nye skriveren ble annonsert i januar 1985 var LaserWriter den første laserskriveren til Macintosh og en integrert del av det nylig annonserte Macintosh Office (arbeidsmulighetene på Macintosh). Måten annonseringen skjedde på var forskjellig i ulike land. De første årene i det norske markedet ble Apples maskiner levert av et importfirma i Kristiansand.[trenger referanse] Etter at den første innovasjonsfasen var gjennomført etablerte Apple selv et norsk datterselskap i Oslo.

Skriveren hadde en oppløsning på 300 dpi og en skrivehastighet på 8 sider pr. minutt (like sider). Skriverens prosessor implementerte Adobe PostScript, en fordel som overførte datamaskinens layoutarbeid til skriveren.[1]

Den opprinnelige LaserWriter-skriveren brukte en Canon LBP-CX skriverdriver som ble brukt av mange skriverprodusenter samtidig.[2] Skriverdriveren styrer papirmating, bildeoverføring og utskrift.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steve Jobs and the LaserWriter Arkivert 16. november 2009 hos Wayback Machine., utdrag fra Inside the Publishing Revolution: The Adobe Story, ISBN 0321115643
  2. ^ Canon LBP-CX Engine Arkivert 24. juli 2008 hos Wayback Machine. (besøkt 2009-04-19)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]