Laksevåg barnehage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Laksevåg barnehage ligger i Sverre Hjetlandsvei 17, på Laksevåg i Bergen, og er Bergens eldste kommunale barnehage.

Historie[rediger | rediger kilde]

Etter andre verdenskrig var det mye å bygge opp igjen på Laksevåg, som den gang var en egen kommune. Mange kvinner måtte derfor ut i arbeid, men de trengte noen til å ta seg av barna deres. På bakgrunn av dette behovet gikk en aktiv kvinneforening sammen med en lærer og ordføreren for å få etablert et daghjem, som det den gang het. Det ble etablert en daghjemsnemnd, som arbeidet med saken i tre år før Laksevåg kommune vedtok å åpne en kommunal barnehage.

Laksevåg barnehage åpnet den 7. mars 1949 i en tysk forlegningsbrakke. Dette var en av seks tyske brakker Laksevåg Boligbyggelag overtok etter krigen. Kommunen fikk leie en av dem til barnehagen, og der holder barnehagen fortsatt til. De startet med tretti barn i alderen 2-7 år, men økte raskt til femti barn. Barna hadde med seg matpakke til frokost, men til lunsj fikk de varm mat tilberedt i barnehagen.

Etter barnehagens åpning stod det å lese i Bergens Tidende: «Laksevåg kan være stolt av sitt nye daghjem. Et så flott og velutstyrt daghjem finnes ikke på disse kanter av landet.»

I 1972 ble Laksevåg en del av Bergen kommune, som da overtok eiendommen og ansvaret for driften. I 2004 ble Laksevåg barnehage slått sammen med Solhaug barnehage, som ligger like nedenfor, i Solhaugveien 13.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]