La Toya Jackson (album)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

La Toya Jackson er La Toya Jacksons første album, utgitt på plateselskapet Polydor Records, utgitt i 1980. Jackson hadde fra starten en plan om å ikke følge resten av familien inn i musikken, og studerte til å bli advokat. Hennes far, Joe Jackson, fikk henne til å droppe studiene til fordel for en karriere innenfor sang. Jackson var med under Jackson-familiens show i Las Vegas i 1974, og opptrådte flere ganger under TV-serien The Jacksons som gikk på amerikansk fjernsyn i 1976. Hun var den første av Jackson-søstrene som gikk solo. Albumet ble i 2006 re-lansert.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Jackson var fremdeles på denne tiden sterkt religiøs, og hadde problemer med flere av albumets tekster. Hun var heller ikke interesset i og ha etternavnet på LP-en fordi hun ville se hva hun kunne klare som en individuel artist, og ikke som Michael Jacksons lillesøster. Michael Jackson bidro med en låt til LP-en, orginialt skrevet for Donna Summer under tittelen «Fire Is the Feeling» som ble til «Night Time Lover» for La Toya. En annen låt på LP-en, «Lovely Is She» ble skrevet av Jacksons selv sammen med lillesøsteren Janet Jackson. Jackson promoterte LP-en på flere populære TV-show i USA og Europa, men de store salgstallene uteble.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

  1. «If You Feel the Funk» (K.Peterson/D.Pride) – 6:26
  2. «Save Your Love» (L.Farrow/C.Johns) – 5:09
  3. «My Love Has Passed You By» (K.Peterson/D.Pride) – 4:46
  4. «Are You Ready?» (K.Gold/B.Ocean) – 5:32
  5. «Night Time Lover» (M.Jackson/L.Jackson) – 4:49
  6. «A Taste of You (Is a Taste of Love)» (G.Perry/P.Harrison/E.Smith) – 5:39
  7. «Lovely Is She» (L.Jackson/J.Jackson) – 4:40
  8. «If I Ain't Got It» (L.Farrow/C.Johns) – 3:18

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Albumet ble mottatt med blandede kritikker. Flere aviser var negative til LP-en, men mange komplimenterte Jackson for sin stemme, en stemme hun senere i karrieren ble slaktet for. The Evening Independent skrev blant annet at Jackson hadde «en attraktiv, behagelig stemme som er voksen og kontrollert». To singler ble sluppet fra LP-en, «If You Feel the Funk» (#103) og «Night Time Lover» med broren Michael som korist. Ingen av singlene kom inn på den amerikanske topp 100-listen, men førstesingelen gjorde det bedre med en 17.-plass på den amerikanske dance/club-listen og 40.-plass på Billboard R&B-listen. Singelen gjorde det bedre i Europa, hvor den nådde 42.-plass i Tyskland og 18.-plass i Nederland. Singelen ble også lansert i England, uten at den nådde singel-listen.

Den andre singelen floppet, til tross for Michaels bidrag, og nådde som beste en 59.-plass på Billboards R&B-liste. Albumet stoppet på 116.-plass på Billboard 200, og er Jacksons beste plassering hittil.

Singler[rediger | rediger kilde]

  • 1982: «If You Feel The Funk» (#103 USA, #42 Tyskland, #18 Nederland)
  • 1983: «Night Time Lover» (#59 USA, Billboard R&B)