Løvehodekanin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Løvehodekanin
Løvehode
Løvehodekanin
OpprinnelseBelgia Belgia
Vekt:1.36-1.7 kg
Anerkjennelser
NKDvergraser
ARBAIkke godkjent
BRCFancy Breeds
Andre kaninraser
Liste over kaninraser

Løvehodekanin, er en kaninrase som er kjent siden 1980-tallet og er utviklet i England, men den stammet opprinnelig fra Belgia. De første løvehodekaninene kom ikke til Norden før på slutten av 1990-tallet. Rasen ble godkjent i nordisk standard i 2003.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Vekten er vanligvis 1,36–1,7 kg. Ørene skal være 6–7 cm og skal bæres stivt og opprettstående. Kroppen på hannens hode er noe kraftigere enn hunnens. Hakepose skal heller ikke forekomme.

Hodet skal harmonere med kroppsstørrelsen. Halsen er kort (som hos hermelinkaninen). Brystet skal være bredt og fast. Ryggen skal være bred med god muskelsetting og gå i jevn bue mot halen.

Bena skal være kraftige og rettstilt. Halen skal være rikt behåret og rett.

Løvehodekaninen har en manke rundt hodet. Det er grunnen til navnet den har fått seg fortjent. Vanligvis skal manken være 5–8 cm og danne en full sirkel rundt hodet. Det skal danne en V i nakken mellom skulderbladene og lugg mellom ørene; merkbart lengre pels på kinn og bryst. Resten av kaninen skal være normalhåret. Det skal ikke være lang pels på ører, og skjørt skal heller ikke forekomme, med unntak av ungdyr som gjerne har et skjørt. På kaninunger er det lettest å se om de har gener for å være enkeltmanket eller dobbelmanket når de er to til tre uker. Manken skal ikke klippes. Løvehodekaniner har tykk pels som beskytter mot vind, men krever noe pelsstell.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]