Lørenskog musikkorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Lørenskog musikkorps er et janitsjarkorps i Lørenskog kommune i Akershus. Det ble stiftet i 20. januar 1953 under navnet Lørenskog Ungdomskorps. Korpset skiftet til dagens navn i 1981. Korpset har rundt 60 medlemmer (2010) og har sine øvelser på Kjenn skole.

Lørenskog Musikkorps deltar i 1.divisjon i NM Janitsjar hvert år og siste resultat (2011) ble en 4.plass. Beste prestasjon er 2.-plass i 1. divisjon i 2003. Samme året mottok korpset Lørenskog kommunes kulturpris, noe som henger høyt.

Korpset holder flere konserter i året hvor den største årlige satsingen er showkonsertene ”Fritt etter noter”. Dette er en unik, stor satsing og produksjon med innleide artister, mye lyd og lys og ofte egen arrangert musikk for showet. Hele produksjonen er av og med korpsets medlemmer noe de er meget stolt av. Et annet stort årlig prosjekt er arrangeringen av Akershusmesterskap for korps som gjennomføres i samarbeid med Lørenskog Skolekorps og NMF Akershus. Forrige konkurranse (2011) var det 86 deltakende korps.

Korpset marsjerer 1. og 17. mai, men liker først og fremst å være et allsidig konsertkorps.

Trond Sverre Myhre er korpsets faste dirigent. Han begynte i LMK høsten 2017. Før dette var det Per Gjermund Storrø som førte taktstokken fra år 2000 til 2006 - deretter Tarjei Grimsby.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Korpsets hjemmeside: [1]
  • Facebook: [2]