Kuvvet Atakan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kuvvet Atakan
Kuvvet Atakan.JPG
Født5. november 1957 (60 år)
Medlem avNorges Tekniske Vitenskapsakademi

Kuvvet Atakan (født 5. november 1957 i Eskişehir i Tyrkia) er en tyrkisk geofysiker. Han har vært professor i seismologi ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen siden 2001, og var førsteamanuensis ved samme universitet 1994–2001.

Atakan har bachelorgrad fra Midtøstens tekniske universitet i Ankara fra 1980, cand.mag. i geologi fra Universitetet i Bergen fra 1986, hovedfag i struktur geologi/sedimentologi fra 1988 og dr.scient. fra 1994. Senere har han også hatt lengre forskningsopphold i England og Tyrkia. Atakan har særlig forsket på felt som seismologi, seismotektonikk og seismisk risiko. Han er også kjent for å formidle forskningsbasert kunnskap om jordskjelv til publikum gjennom media.

Atakan ble, som en del av Sigmund Grønmos rektorlag, i april 2009 valgt til viserektor for utdanning ved Universitetet i Bergen. Han stiller som rektorkandidat ved valget på Universitetet i Bergen i 2013, sammen med et lag bestående av Vigdis Broch-Due som kandidat for prorektor, Gottfried Greve som kandidat for viserektor for utdanning og Jill Walker Rettberg som kandidat for viserektor for internasjonale relasjoner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]