Kong Vikram og vampyren Baital

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kong Vikram og vampyren Baital er en indisk myte der det fortelles at kongen Vikram sto i takknemlighetsgjeld til vismannen Shanta-Shil og gjør det vismannen ber om. Vismannen tok kongen og hans sønn, prins Dharma Dwaj, med til en øy der spøkelser og demoner bodde. På øya bodde blant andre den menneskelignende og blodsugende flaggermusdemonen Baital, og det var dette vesenet kongen skulle fange for vismannen for å bli skyldfri.

Kongen og prinsen jaktet og jaktet etter Baital, men den slapp alltid unna. Til slutt var de så trette, at de la seg under et tre og falt i søvn. Under søvnen kom Baital og fortalte kong Vikram historier om kjærlighet, godhet og ondskap og avslørte for ham hva vismannens egentlige planer var, å ta kongemakten. Derfor sendte han kongen og prinsen for at Baital skulle spise dem. Neste morgen dro kongen og prinsen etter vismannen og gav ham til Baital.

indiastubbDenne indiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.