Kommuneforlaget

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kommuneforlaget AS leverer elektronisk baserte innholds- og kunnskapstjenester for kommunal og fylkeskommunal sektor, men utgir også faglitteratur bl.a. innen organisasjon og ledelse, helse og sosial og oppvekst og utdanning. Kommuneforlaget arbeider tett med kommunene i utviklingen av nye produkter, kvalitetssikring og oppdatering av eksisterende produkter.

Forretningsideen er å vedlikeholde, kvalitetssikre og gjøre tilgjengelig den informasjon og kunnskap som er grunnleggende felles for alle kommuner. Kommuneforlaget kombinerer innholdskompetanse med teknologi, og målet er å være kommunenes samarbeids- og fornyingspartner. Kommuneforlaget er heleid av KS og har rundt 35 ansatte (2014).


Historie

Kommuneforlaget endret navn fra Kommunalforlaget til Kommuneforlaget i 1986, da forlaget undergikk en stor omlegging under ledelse av Trygve G. Nordby i retning en mer uavhengig og profesjonell forlagsdrift. I 1992 kjøpte Universitetsforlaget seg inn i Kommuneforlaget med 34,3 %. Denne eierandelen ble så overtatt av Gyldendal i 1999 og solgt tilbake til KS i 2004.


Direktører i Kommuneforlaget

  • 1986-1990: Trygve G. Nordby
  • 1990-2001: Børge Hofset
  • 2001-2014: Ove Monsen
  • 2014-  : Thor Jørgen Kristiansen


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]