Phi Phi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Ko Phi Phi»)
Mahya-bukta på Ko Phi Phi Lee

Phi Phi-øyene (เกาะ พีพี) er en gruppe små øyer i Thailand, i Phang Nga-bukten mellom den meget større øya Phuket og Krabi på fastlandet. De tilhører administrativt Krabi-provinsen.

Ko Phi Phi Don («ko» betyr «øy») er den største i øygruppen, og er den eneste som har fast befolkning. Den nest største øya, Ko Phi Phi Lee (eller Ko Phi Phi Ley), har imidlertid sandstrender som ofte besøkes av turister. Øyene ligger i et av Thailands best utviklede turistområder for badende og dykkere.

Ko Phi Phi mellom Ton Sai og Long Beach
Geografisk plassering

Fra 1970-tallet og noen år fremover var Phi Phi-øyene en backpackerhemmelighet. I de senere år har øyene blitt en del av masseturismen i Thailand. Det stedet på øyene (Koh Phi Phi Don) der det er mest turisme, er i området rundt byen Ban Ton Sai, der hovedhavnen for større båter ligger på Ao Ton Sai som vender mot sør.

Andre steder er mindre utbygd og mer «autentiske». Phi Phi er betraktelig mindre utbygd og «masseturistifisert» enn Krabi, Phuket og Koh Samui.

Den 26. desember 2004 ble øygruppen rammet av tsunamier utløst av en rekke undersjøiske jordskjelv langs en linje fra vest for Sumatra til Andamanøyene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]