KnowARC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

KnowARC (Grid-enabled Know-how Sharing Technology Based on ARC Services and Open Standards) (KnowARC) er et forsknings- og utviklingsprosjekt ledet av Universitetet i Oslo. Prosjektet er finansiert av EU-kommisjonens 6. rammeverk-program (European Commission Sixth Framework Programme) (FP6) for perioden 2006-2009. Prosjektet består av 10 forskjellige partnerorganisasjoner fra 7 forskjellige europeiske land. Prosjektet jobber med utvikling av Grid-teknologi.

KnowARC-prosjektets mål er å forbedre og videreutvikle state of the art teknologien i ARC grid-mellomvaren. Prosjektet har som mål å øke folks bevissthet om grid-teknologien og bruken av den neste generasjonen av ARC-mellomvaren. Formålet til prosjektet er å utvide ARC til å være tilpasset gjeldende standarder og å øke samspillsevnen med andre Grid-mellomvarer. Den neste generasjonen av ARC vil tilby byggeklosser for tjenester for såkalt know-how-delings (ekspertisedeling) for næringslivet og den vanlige mannen i gata.

KnowARC vil gjøre ARC til en koherent, funksjonell Grid software av industriell kvalitet klar for utrulling (installering) på et mangfold av plattformer og samtidig inkludert i mange forskjellige operativsystem-distribusjoner.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]