Klovn (sesong 1)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sesong 1 av TV-serien Klovn gikk første gang på dansk TV, TV 2 Zulu, våren 2005. Sesongen på 10 episoder er også tittelert «Baseret på virkelige hændelser».

Faste skuespillere i sesong 1 var:

Nummer Navn Premiere
Episode 1 «5 årsdagen» 7. februar 2005
Episode 2 «De nye danskere» 14. februar 2005
Episode 3 «Hushovmesteren» 21. februar 2005
Episode 4 «Dalai lama» 28. februar 2005
Episode 5 «Godfather of Drugs» 7. mars 2005
Episode 6 «Løft ikke hunden» 14. mars 2005
Episode 7 «Fars sidste ønske» 21. mars 2005
Episode 8 «Str.44» 28. mars 2005
Episode 9 «Årstiderne» 5. april 2005
Episode 10 «Farvel igen mor» 11. april 2005

Episode 1[rediger | rediger kilde]

«5 årsdagen» ble først sendt 7. februar 2005.

Frank har glemt at han og Mia har 5-årsdag og har planlagt et monstertruckstevne med Casper. Uheldigvis blir Ibens mor dødssyk, og det skaper problemer for Frank og Casper. Caspers venn, som skal tømme leiligheten til Ibens mor, får kink i ryggen og kan ikke jobbe mer. Frank får oppgaven med å kjøre gamle kasser med skrot til en søppelplass, men kommer i skade for å kaste et gammelt skrin med bilder av Iben som barn. Bedre blir det ikke da han stjeler en rullestol fra en fotograf som har satt et bilde av ham og Mia i utstillingsvinduet.

Gjesteopptredener

Episode 2[rediger | rediger kilde]

«De nye danskere» ble først sendt 14. februar 2005.

Jarl Friis-Mikkelsen arbeider sammen med Casper om å lage en tegnefilm. Frank blir uvenner med noen pakistanske menn fordi de spiller høy musikk på nabokontoret. Etter noen uheldige situasjoner, stjeler Frank bilen deres, og det skulle han aldri ha gjort.

Gjesteopptredener

Episode 3[rediger | rediger kilde]

«Hushovmesteren» ble først sendt 21. februar 2005

Michael Carøe har blitt far og det feires med en herrekveld. Frank har leid inn en stripper og får plutselig et nytt kallenavn. Frank er lei av at Mia alltid kjøper for lite bacon når hun handler. Hun gir da Frank jobben som hushovmester. Frank låner kjøtt av naboen og inviterer vennene på middag, men alle blir sjokkert da naboen står på døren og sier at det er menneskekjøtt. Carøes baby ligner ikke på Carøe og Casper tror at han ikke er faren.

Gjesteopptredener

Episode 4[rediger | rediger kilde]

«Dalai lama» ble først sendt 28. februar 2005

Frank og Casper planlegger et program om Dalai Lama. Samtidig får Frank og Mia besøk av en av Mias gamle venninner som viser seg å være prostituert.

Episode 5[rediger | rediger kilde]

«Godfather of Drugs» ble først sendt 7. mars 2005

Franks lege, Lars, tilbyr Frank en bane kokain. Mia, Iben og Bodil skal på weekendtur og Casper har invitert blant annet Frank, Michael Carøe og forsangeren fra Sort Sol Steen Birger Jørgensen til en herreaften. Frank tar med seg Pivert. Under kraftig alkoholpåvirkning beslutter selskapet seg for at Steen Birger Jørgensen skal skaffe et par gram av The Goodfather of drugs – heroin. Pivert blir tvunget til å være den første som prøver, men blir dårlig og besvimer. Selvfølgelig får Frank all skylden.

Gjesteopptredener

Episode 6[rediger | rediger kilde]

«Løft ikke hunden» ble først sendt 14. mars 2005

Frank møter tilfeldigvis på ungdomsskjæresten Sissel, som roter rundt i en avfallscontainer. Casper er frustrert over at Frank har vært kjæreste med en som kan synke så dypt. Senere inviterer hun Frank og Mia til middag. De kommer med restene fra middagen som gave og det utvikler seg til en veldig pinlig situasjon. Det blir merkelig, siden Frank trodde hun var så fattig. De blir invitert på 6 retters middag og Frank blir ikke veldig populær blant gjestene.

Gjesteopptredener

Episode 7[rediger | rediger kilde]

«Fars sidste ønske» ble først sendt 21. mars 2005

Franks far kommer på besøk til Frank og Mia og har et veldig pinlig spørsmål til Frank. Frank liker dårlig at Mia skal til gynekologen og bestemmer seg for å bli med.

Gjesteopptredener

Episode 8[rediger | rediger kilde]

«Str.44» ble først sendt 28. mars 2005

Episode 9[rediger | rediger kilde]

«Årstiderne» ble først sendt 5. april 2005

Frank og Mia kommer hjem fra ferie og oppdager at Årstiderne har levert frukt til dem selv om de avbestilte og frukten er nå råtten. Dette finner ikke Frank seg i og gjør som vanlig situasjonen mye verre. Casper skal hoppe i fallskjerm og Frank henger seg på, men føler han blir seksuelt trakkassert av læreren Lasse.

Gjesteopptredener

Episode 10[rediger | rediger kilde]

«Farvel igen mor» ble først sendt 11. april 2005

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]