Kjetil Holta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kjetil Holta
Kjetil Holta.jpg
Født25. april 1965 (54 år)
Utdannet ved Handelshøyskolen BI
Beskjeftigelse Forretningsdrivende
Nasjonalitet Norge

Kjetil Holta (født 25. april 1965Notodden i Telemark). Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Holta har vært bosatt i Belgia siden 2010.

Kjetil Holta driver sin investeringsvirksomhet gjennom selskapet Holta Invest AS. Selskapet ble etablert i 1983 og hadde sitt 30-årsjubileum i 2013.

Holta Invest AS er i dag et konsern med mer enn 250 ansatte fordelt på 3 kontinenter. Selskapet er etablert i Shanghai og Beijing i Kina, Luxembourg og Oslo i Europa og i Chicago i USA. Hovedvirksomheten er finansielle investeringer, metalldistribusjon og sportsutstyr med hovedfokus på tekstiler og nordiske idrettsgrener. I 2013 ble datterselskapet Holta Life Sciences etablert for å samle selskapets investeringer innen helsesektoren.

Holta Invest var eier av Tinfos AS frem til 2008, da selskapet ble solgt til franske Eramet. Selskapene Tennant Insurance og Nor-Reg Systems ble solgt i 2007. De viktigste eierposisjonene innenfor direkteeide virksomheter er i dag i Active Brands og Nizi International.

Kjetil Holta har vært sentral i oppbyggingen av Notodden Fotballklubb, NFK. Fotballklubben ble etablert i 1999. Holta har støttet klubben finansielt siden 2002. I 2006 flyttet klubben fra gressbanen til Idrettsparken som nå er klubbens hjemmearena. Klubben er etablert med både gutte- og jentelag. I 2014 ble satsingen på jentefotball belønnet med gull i Norway Cup i klassen Jenter 13 år. I klassen Gutter 13 år ble NFK nummer 2 i samme turnering 2012. Herrelaget spilte i perioden 2006 – 2009 i Adeccoligaen, nest høyeste klubbnivå i Norge.

Rekrutteringslandslaget i friidrett er etablert av Norges friidrettsforbund (NFIF) blant annet med midler fra Holta. Målet er at flere utøvere skal kvalifisere seg til internasjonale mesterskap, primært juniormesterskapene og EM U23. Tanken er at når de beste utøverne og trenerne samles, skapes en god arena for erfaringsutveksling og nettverksbygging

Forfatter og journalist Odd Johan Nelvik skrev i 2013 en bok om industrieventyret Tinfos og Holta-familiens investeringsaktiviteter gjennom fire generasjoner.