Kjell-Oskar Selman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kjell-Oskar Selman
Født17. juli 1942Rediger på Wikidata
Sauda
Død17. apr. 2012Rediger på Wikidata (69 år)
BeskjeftigelseKomponist, skribent, journalist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Kjell Oskar Selman (født 17. juli 1942 i Sauda, død 17. april 2012) var en norsk forfatter, journalist, komponist og visesanger.

Kjell Oskar Selman tok utdanning i Bergen og flyttet til Seljord i 1977. Her bodde han i mange år, før han flyttet til Porsgrunn noen år. De siste årene han levde bodde han i Drangedal.

I Seljord deltok han aktivt i den lokale Amnesty-gruppa, i viselaget, i kunstforeninga og i mållaget. I Porsgrunn var han aktiv i «Diktets venner». Han var redaktør i Telemark Tidend, Mållaget Dags sider i Varden, i 20 år fram til 2001.

Selman har skrevet en rekke dikt og viser og satt melodi til egne og andres tekster. På 1970-talet ga han ut tre dikt- og visesamlinger. Han samarbeida med Halvor J. Sandsdalen, om flere bøker bl.a. boka Trolldomar.

Selman hadde bakgrunn fra industristedet Sauda, og kjente godt til arbeidermiljøet både der og andre steder.  Han skrev visa «Ta støvlan på»  på 70-tallet som et bidrag til en konkurranse om beste arbeidersang. Visa har siden vært fast innslag under 1. mai-feiringen i Seljord og andre steder i Vest-Telemark.

I 1975 ble Selman tildelt «Alf Prøysens ærespris» og var da den første som fikk den prisen.

Bibliografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Kjente visemelodier (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Annet[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]