King Arthur

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
King Arthur
orig. King Arthur
Generell informasjon
Nasjonalitet England
Utgitt 7. juli, 2004
Lengde 126 min. 140 min. (director's cut) min.
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør Antoine Fuqua
Manus David Franzoni
Produsent Jerry Bruckheimer
Musikk Hans Zimmer
Sjeffotograf Slawomir Idziak
Foran kamera
Medvirkende Clive Owen
Ioan Gruffudd
Joel Edgerton
Keira Knightley
Ray Winstone
Stephen Dillane
Stellan Skarsgård
Til Schweiger
Mads Mikkelsen
Annen informasjon
Filmformat  
Filmselskap Buena Vista Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

King Arthur er en episk film laget i 2004. Filmen ble produsert av Jerry Bruckheimer som også står bak filmen Pearl Harbor. Antoine Fuqua hadde regien på filmen. Clive Owen spiller hovedrollen som Kong Arthur, og medvirkende i filmen er også Keira Knightley, svenske Stellan Skarsgård og danske Mads Mikkelsen.

Handlingen[rediger | rediger kilde]

Det romerske imperiet har hatt herredømmet over Britannia i 500 år. Men når imperiet faller, trekker romerne seg ut av Britannia, og overlater landet og dets befolkning til de blodtørstige sakserne som invaderer nordfra. Arthur (Clive Owen), sønn av en romersk far og en britisk mor, leder en avdeling riddere på vegne av Romerriket. Slitt mellom personlige ambisjoner og pliktfølelse ser Arthur frem til å forlate Britainnia, og vende tilbake til stillheten og stabiliteten i Roma. Men før Arthur og hans riddere av det runde bord – Lancelot (Ioan Gruffudd), Galahad (Hughes Dancy), Bors (Ray Winstone), Tristan (Mads Mikkelsen), Dagonet (Ray Stevenson) og Gawain (Joel Edgerton) – blir løst fra tjenesten får de ett siste oppdrag – å bringe en høytstående romersk familie i sikkerhet bak Hadrians mur, før sakserne med den grusomme Cerdic (Stellan Skarsgård) i spissen får klørne i dem. På sin vei støter de på en ung kvinne som blir torturert for religiøst kjetteri – en tapper og vakker kvinne ved navn Guinevere (Keira Knightley), som forsøker å få Arthur og hans ridderne til å forstå at de er alt som står mellom de innfødte og sakserne som vil slakte dem ned. Mens ridderne eskorterer de adelige og et følge av uskyldige sivile i sikkerhet, må Arthur avgjøre sin egen skjebne – flukt og frihet eller den visse død i kampen mot hæren som stormer mot dem. Og nå når Romerriket er borte trenger Britainnia en leder til å fylle tomrommet – en som ikke bare kan møte den nåværende trusselen, men siden lede øyriket inn i en ny alder. Sammen med sin tidligere fiende Merlin (Stephan Dillane), og med Guinevere ved sin side, må Arthur finne styrken i seg selv for å forandre historiens gang.

Rollene[rediger | rediger kilde]

Arthur – Clive Owen
Guinevere – Keira Knightley
Cedric – Stellan Skarsgård
Lancelot – Ioan Gruffudd
Galahad – Hugh Dancy
Bors – Ray Winstone
Tristan – Mads Mikkelsen
Dagonet – Ray Stevenson
Gawain – Joel Edgerton

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.