Kinas filharmoniske orkester

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Kinas filharmoniske orkester (中国爱乐乐团; forkortet CPO for China Philharmonic Orchestra) er et orkester grunnlagt i Beijing i Folkerepublikken Kina den 25. mai 2000, med bakgrunn i det tidligere «Kina kringkastings symfoniorkester». Det er en avdeling av Statsadministrasjonen for radio, film og televisjon (SARFT).

Orkesterets åpningskonsert fant sted 6. desember 2000, dirigert av dets kunstneriske leder Long Yu. I sin første sesong fremførte orkestert blant annet som verdenspremierer Concerto for cello og orkester av Philip Glass og den symfoniske Beijingoperaen Kvinnelige generaler av Yangene av Du Mingxin, det første symfoniske arbeid det hadde kommisjonert.

Orkesteret har vært på turneer i Taiwan (2001) og i mange andre land, som Japan og Sør-Korea i 2002. Deres lengste utenlandsturne var så langt (2008) i 2005 da de besøkte 25 land i syv europeiske og nordamerikanske land. I mai 2008 holdt de konsert i Vatikanet i pave Benedikt XVIs nærvær; de fremførte Wolfgang Amadeus Mozarts Requiem.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]