Kikora

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kikoras logo

Kikora er et norskutviklet nettbasert læremiddel for matematikkopplæring, tilpasset både læreplaner i både grunnskole og videregående opplæring. Det digitale læremiddelet er utviklet av et norskeid programvareselskap med samme navn som produktet, Kikora AS. Kikora nyttes av rundt 20 000 lærere i Norge. Ordet "kikora" kommer fra swahili og betyr glede.

Kikora AS ble stiftet i 2005, etablert av gründere ved Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo og Gründerskolen. Opprettelsen fikk finansiering av Innovasjon Norge, Kunnskapsdepartementet gjennom Utdanningsetaten i Oslo (UDE), samt private investorer. Selskapet Nydalen Venture AS er den største investoren.

I de første fasene ble Kikora testet ut ved en rekke skoler i Oslo. Produktet nyttes over hele Norge, mest rettet mot ungdomsskoler og Vg1 videregående skoler. Tjenesten er under utvidelse til å dekke både barneskole og resten av videregående opplæring. I mai 2016 går startskuddet for mattemaraton.

Verktøyet er utviklet for å øke motivasjon og hjelpe elevene til å utvikle seg i matematikkfaget. Programmet identifiserer hvor og hva som eventuelt er feil underveis i arbeidet. Dette er ment å hjelpe både elev og lærer å idetifisere elevens utfordring og neste utviklingspunkt, såkalt adaptiv læring.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]