Kikora

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
This is the logo of Norwegian software company Kikora AS

Kikora er et norskutviklet nettbasert læremiddel for matematikkopplæring, tilpasset både læreplaner i både grunnskole og videregående opplæring. Kikora tilbyr matematikklæremidler fra 1.-10. trinn, og for videregånde.

Det digitale læremiddelet er utviklet av et norskeid programvareselskap med samme navn som produktet, Kikora AS. Ordet "kikora" kommer fra swahili og betyr glede.


Kikora AS ble stiftet i 2005, etablert av gründere ved Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo og Gründerskolen. Opprettelsen fikk finansiering av Innovasjon Norge, Kunnskapsdepartementet gjennom Utdanningsetaten i Oslo (UDE), samt private investorer. Per 2021 er Kikora AS et datterselskap av Inspera AS.

I de første fasene ble Kikora testet ut ved en rekke skoler i Oslo. Kikora benyttes nå over hele Norge, og har selskapet har kunder i Sverige og Finland. Gjennom partnere leverer Kikora matematikklæring til K12 i Belgia, Tyskland og Frankrike.

Kikora AS arrangerer matematikkonkurransen MatteMaraton, som er Norges største matematikkonkurranse, med over 200 000 deltagende elever fra Norge hvert år (tall for 2021 og 2022).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]