Kenneth Sandvold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kenneth Sandvold
Født1951Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseGründer Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Kenneth Sandvold (født 22. november 1951) er en norsk gründer og eiendomsinvestor. Han etablerte kleskonsernet Bik Bok sammen med designeren Ola Kongshaug tidlig på 70-tallet. Bik Bok ble en suksess i norsk motehistorie. Sammen med Karstein Gjersvik børsnoterte de selskapet. Etter at Sandvold solgte seg ut, har han primært gjort seg gjeldende i eiendomsbransjen.

I 2011 ble Sandvold dømt til fengsel av Oslo tingrett etter at en ung mann fikk en isblokk i hodet fra taket av en av Sandvolds bygårder. Hans firma Sandvold Bolig AS ble dømt til å betale en bot på to millioner kroner.[1][2] Sandvold anket fengselsdommen, og i Borgarting lagmannsrett ble han i 2012 dømt på nytt, men straffen redusert til 60 dagers fengsel.[3] Sandvold anket til høyesterett, der han ble frikjent i 2013; hans driftsleder og bror ble imidlertid dømt til fengsel for det samme forholdet også i høyesterett.[4]

Kenneth Sandvold spilte ishockey for Vålerenga og juniorlandslaget. Samtidig spilte han for landets øverste divisjon i fotball, og representerte klubbene Frigg, Stabæk og Hamar IL.

Referanser[rediger | rediger kilde]