Keith Mitchell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Keith Mitchell
Keith Mitchell.jpg
FødtKeith Claudius Mitchell
12. november 1946Rediger på Wikidata (74 år)
Saint George prestegjeldRediger på Wikidata
Utdannet ved University of the West Indies, American University, Howard UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Matematiker, universitetslærer, politiker, cricketspillerRediger på Wikidata
Parti New National Party, Grenada Democratic Movement (1983)Rediger på Wikidata
Nasjonalitet GrenadaRediger på Wikidata

Keith Claudius Mitchell (født 12. november 1946) er en politiker og tidligere statsminister fra den karibiske øygruppa Grenada.

Han satt som statsminister for Grenada mellom 1995 og 2008. Han var den lengstsittende statsministeren Grenada noensinne har hatt. Han satt i litt over 13 år som statsminister. Etter å ha gått av som statsminister satt han som leder for det politiske partiet New National Party (NNP) og var i tillegg lederen for opposisjonen i det grenadiske parlamentet.

Mitchell ble utdannet ved Universitetet i Karibia, og ved flere universiteter i USA. Ved valget i desember 1984 ble han valgt inn til en plass i Representantenes hus fra distriktet St. George North West sin valgkrets, og han har holdt dette setet i hvert eneste etterfølgende valg frem til valget i 2008.

Etter at New National Party seiret i valget som ble avholdt den 20. juni 1995, vant de åtte av de 15 setene i Representantenes hus. Dermed tok Keith Mitchell over embetet som statsminister, sammen med sin regjering, den 22. juni 1995. Under Mitchells ledelse, vant partiet totalt 15 seter i det tidlige valget som ble avholdt i januar 1999, og NNP vant snevert en tredje periode i valget i november 2003, men med noe redusert flertall i nasjonalforsamlingen.

New National Party ble slått i det påfølgende parlamentsvalget som ble avholdt den 8. juli 2008 av National Democratic Congress (NDC). Tillman Thomas etterfulgte Keith Mitchell som statsminister den 9. juli 2008. Mitchell sa at folket stemte for endring og gratulerte Thomas for valget. Etter valget, fortsatte han som leder for NNP og han ble tatt i ed som leder for den politiske opposisjonen den 16. juli 2008.