Kaw-Liga (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Kaw-Liga» er en amerikansk sang med melodi og tekst av Hank Williams og Fred Rose. Hank Williams with The Drifting Cowboys spilte den inn i Nashville, 23. september 1952. Singlen ble utgitt posthumt i januar 1953 av MGM Records med katalognummer K11466.[1]

«Kaw-Liga» er en sang om en Wooden Indian, Kaw-Liga, som forelsker seg i en «indian maid over in the antique store», men forteller henne ikke om det, for som teksten sier:

«Too stubborn to ever show a sign,
Because his heart was made of knotty pine».

Den indianske jomfruen venter på at han skal signalere sin hengivenhet til henne, men han enten nekter eller er ikke fysisk/følelsesmessig i stand (tolkningene varierer) til å tale, den stoiske indianeren av den populære stereotypen.[2]

På grunn av sin stahet fortsetter Kaw-Ligas kjærlighet å være ubesvart, og Hank Williams, sangens forteller/vokalist klager:

«Poor ol Kaw-Liga, he never got a kiss,
Poor ol Kaw-Liga, he don't know what he missed,
Is it any wonder that his face is red?
Kaw-Liga, that poor ol' wooden head.»

Sangen slutter med at den indianske jomfruen blir kjøpt og tatt bort fra antikkhandelen av en kunde, og etterlater seg Kaw-Liga til å lengte sterkt etter henne.

Coverversjoner av sangen har blitt gjort av Boxcar Willie, Johnny Cash, Loretta Lynn, Roy Orbison, Marty Robbins, Charley Pride og Hank Williams Jr..

Avantgardebandet The Residents har gjort tallrike coverversjoner av denne sangen og erstattet den opprinnelige backingmusikken med basslinjen til Michael Jacksons «Billie Jean».


Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Thor Norås har skrevet en norsk tekst. På norsk bærer den også tittelen «Kaw-Liga».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]