Katrin Hirtl-Stanggassinger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Katrin Hirtl-Stanggaßinger
Født7. mai 1998Rediger på Wikidata (25 år)
Tysklands flagg Tyskland
BeskjeftigelseAlpinist Rediger på Wikidata
NasjonalitetTyskland
SportAlpint
Høyde168 cm
Klubb(er)WSV Königssee

Medaljeoversikt
Konkurrerte for Tysklands flagg Tyskland
i alpint:
De olympiske ringer Junior-VM i alpint
Sølv2016 Sotsji/Roza Khutor Kombinasjon
De olympiske ringer Vinter-OL for ungdom
Sølv2016 Lillehammer Storslalåm
Bronse2016 Lillehammer Kombinasjon

Katrin Hirtl-Stanggaßinger (født 1998) er en tysk alpinist, som representerer klubben WSV Königssee. Hun har sølv i storslalåm og bronse i kombinasjonen ved Vinter-OL for ungdom 2016Lillehammer som fremste internasjonale meritter.

Idrettskarriere[rediger | rediger kilde]

2014/15

Scheib deltok i sitt første FIS-renn i Götschen i januar 2015, der hun kom på 30.-plass i slalåm. Hennes beste plasseringer i FIS-sammenheng denne sesongen var en 10.-plass i super-G i mars og en 11.-plass i storslalåm i februar.

Det tyske juniormesterskapet var fordelt på fem ulike konkurranser i februar og mars, og Hirtl-Stanggaßinger kom på 6.-plass i utfor, 11.-plass i storslalåm, 13.-plass i super-G, 15.-plass i kombinasjonen og 21.-plass i slalåm. Hun deltok også i det tyske mesterskapet for senior, der hun kom på 7.-plass i kombinasjonen, 8.-plass i utfor og 9.-plass i super-G. I tillegg deltok hun ved det østerrikske juniormesterskapet i alpint, der hun kjørte inn til 13.-plass i storslalåm og 17.-plass i slalåm.

2015/16

I januar 2016 debuterte hun i europacupen i alpint, med en 49.-plass i storslalåm. Hun fikk også en 32. og en 33.-plass i slalåm senere i sesongen. Ved det tyske juniormesterskapet i alpint i Götschen kom hun på 6.-plass i slalåm. Hun deltok igjen ved det østerrikske juniormesterskapet i februar, og der vant hun storslalåmrennet, og kjørte inn til 6.-plass i slalåm.

Hun deltok i Vinter-OL for ungdom 2016, der hun fikk to medaljer; hun kom på 2.-plass i storslalåm, bak Mélanie Meillard, og 3.-plass i kombinasjonen, bak Aline Danioth og Mélanie Meillard. I tillegg kom hun på 5.-plass i super-G og 6.-plass i slalåm.

Ved Junior-VM i alpint 2016 i Sotsji/Roza Khutor kom hun på 2.-plass i kombinasjonen, kun slått av Aline Danioth.[1] Hun kom på 13.-plass i super-G og 32.-plass i utfor, men fullførte ikke slalåm og storslalåm.

Hun kom også på 2.-plass ved det tyske juniormesterskapet i Jenner i mars, bak Simona Hösl, og hun kom på 7.-plass i utfor ved det tyske juniormesterskapet i Garmisch. Ved det tyske mesterskapet for seniorer i mars-april vant hun storslalåm. I tillegg kom hun på 4.-plass i kombinasjonen, 8.-plass i utfor og 18.-plass i super-G.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]