Kategoridiskusjon:Rasisme

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg registrerer at både Jarle Synnevåg og Arne Myrdal er plasserte i kategorien "Rasisme". Hva må til for å bli plassert i denne kategorien. Hverken Myrdal eller Synnevåg er erklærte rasister. Personer som havner innenfor kategorien "Rasisme" bør være erklærte rasister, at de er blitt beskyldt for rasisme er ikke nok. Jeg velger derfor å fjerne disse to. Linuxboksen 15. aug 2007 kl. 00:39 (CEST)

Jeg har også fjernet Nasjonalisme, Folkebevegelsen mot innvandring og Fedrelandspartiet fra kategorien rasisme. Nasjonalisme er ikke det samme som rasisme, og heller ikke de to nevnte organisasjonene er erklært rasistiske. Skal disse oppslagene samles i en felleskategori, må det i så fall opprettes en egen kategori "Rasismeanklagede ideologier og grupper" eller liknende. Linuxboksen 15. aug 2007 kl. 00:48 (CEST)

De eller det som havner i denne kategorien trenger ikke å være selverklærte noe-som-helst. Det at deres holdninger er «fremmedfientlige», og at deres ideologi oppfordrer til å behandle mennesker negativt basert på bakgrunn/hudfarge passer godt inn i temaet rasisme. Wikipedia kommer aldri til å ha en kategori som heter rasister. Mr. Hill 23. jan 2008 kl. 01:28 (CET)


Som allerede sagt i diskusjonen Diskusjon:Arne Myrdal, hvem avgjør hva som er "fremmedfiendtlig"? Skal man ta med alle som er anklaget for å være fremmedfientlige eller at holdningene deres fører til negativ behandling av mennesker, blir lista lang: Carl I. Hagen, Hege Storhaug, Vidar Kleppe, Jens Tomas Anfindsen, Sigurd Skirbekk osv. Her kommer vi aldri til å bli enige om hvor grensa skal gå. Rasisme er i offentlig norsk debatt et sterkt belastende ord (selv om det etter hvert er blitt brukt så mye i tide og utide at det nesten blir på nivå med et skjellsord som idiot eller tosk), så denne kategorien bør reserveres for personer som faktisk er rasister. Jeg har sagt det før, men kan gjerne si det en gang til: Wikipedia skal føre Neutral Point Of View, ikke Politically Correct Point Of View. Linuxboksen
En rasist er en person som mener ulike raser besitter rasespesifikke egenskaper, og at dette bør få politiske konsekvenser. En innvandrinsgmotstander som ikke baserer sin motstand på et slikt syn, er følgelig ikke rasist (en annen ting er hva vedkommende sier utad og tenker inni seg).Johannes Kaasa 25. jan 2008 kl. 10:59 (CET)
Nigger og alle de partiene kansje bortsett fra Vigrid har ikke noe og gjør med rasisme og burde fjernes, og ta med taliban de drev med raselære og sa at den afghanske rasen var over verdig arisk og andre, og husk du kan være rasistisk mot hvite også.
Hadde vi hatt kategorien «Rasismeanklagede ideologier og grupper» (noe som er helt unødvendig etter min mening), ville denne havnet under overkategorien Rasisme. Mr. Hill 23. jan 2008 kl. 01:28 (CET)
Hvilken overkategori en slik kategori skal legges i kan sikkert diskuteres, det kunne jo like godt legges under en kategori som angår norsk politikk eller norsk innvandringspolitikk, men en slik kategori måtte i så fall kompletteres med langt flere personer enn bare Myrdal. Carl I. Hagen, Hege Storhaug og nesten alle andre som har vært kritiske til innvandringen har av personer og grupper på venstresida blitt anklaget for rasisme. Men så spørs det om Wikipedia virkelig skal legge lista der nede da, eller som jeg går inn for - heller gjøre det enkelt og bare reservere rasismekategorien for de som udiskutabelt er rasister.
Linuxboksen