Kategoridiskusjon:Norske riksdekkende aviser

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg synes det er litt rotete opplegg rundt dette med norske aviser. Det er en kategori som kalles norske aviser, mens en annen heter norske riksdekkende aviser. I tilleg er det noe som heter norske politiske aviser. Hva som er norske riksdekkende aviser er også et definisjonsspørsmål. Dersom publikasjoner som Dag og Tid og Ny Tid regnes som riksdekkende aviser bør også meningsbærende aviser som Nationen, Dagen, Vårt Land og Klassekampen også stå på listen. Dessuten kan man si at både Dagsavisen og Aftenposten er i en gråsone med tanke på at de (spesielt Aftenposten) i stadig større grad går i en retning av å være regionavis. Jeg er litt usikker på hva som bør gjøres, men det bør enten ryddes opp eller så bør kategorien norske riksdekkende aviser slettes. Floyd 24. nov 2005 kl.09:53 (UTC)

Jeg synes det er fornuftig å ha en egen kategori for riksavisene, for å skille dem fra mylderet av lokalaviser. Nationen, Dagen, Vårt Land og Klassekampen bør selvsagt også være i denne kategorien. Wolfram 24. nov 2005 kl.10:08 (UTC)
Hva er en riksavis? En avis som selges over hele landet eller en som omtaler hele landet? Stikk innom en tilfeldig bensinstasjon/butikk og du vil sannsynligvis kun finne VG og Dagbladet der, i tillegg til relevante lokalaviser. Aftenposten, Dagsavisen og de andre har langt mindre utbredelse, slik at VG og Dagbladet står igjen som de eneste reelle riksavisene.--ZorroIII 24. nov 2005 kl.10:18 (UTC)
Hvis du ikke får kjøpt Aftenposten på din lokale bensinstasjon er ikke det Aftenpostens problem. Aftenposten er ikke en løssalgsavis, men en seriøs abonnementsavis. VG og Dagbladet er tabloider, og kan derfor ikke sammenlignes med Aftenposten og andre seriøse aviser.
Jeg tror definisjonen av riksavis må være en avis som i sitt innhold tar sikte på å være landsdekkende, og hvis utbredelse ikke er begrenset til ett bestemt geografisk område. Aftenposten er pr. definisjon en riksavis. At dens stilling er noe svakere i visse regioner som har sterke regionaviser endrer ikke på det. Aftenposten er alminnelig utbredt såvel i Tromsø som i Oslo, og det er den totalt dominerende (seriøse) avis i den største delen av Sør-Norge. Wolfram 24. nov 2005 kl.10:32 (UTC)
Jeg definerer «riksdekkende» med at avisen er å få kjøpt i løssalg over hele riket (utsalgssteder i samtlige landets fylker), samt at den dekker hele riket redaksjonelt, og ikke spesifiserer seg på et spesielt område. KEN 21. aug 2009 kl. 17:56 (CEST)