Kategoridiskusjon:Norske fagforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne og Kategor:Norske fagforeninger har en salig blanding av fagforbund og foreninger, enten må de ryddes eller slåes sammen. Mvh Røed (d · en) 20. feb 2007 kl. 21:07 (CET)

Helt enig! Hva er forskjellen mellom fagforbund og fagforening og hva er poenget med å skille mellom dem~? Solbris 16. aug 2008 kl. 21:15 (CEST)
En fagforening og et fagforbund er ikke det samme. En fagforening er medlem i et fagforbund. Derfor; det bør ryddes (her som andre steder), særlig for å ta ut organisasjoner som har mer preg av å være interesseorganisasjoner. Jeg kan godt sette dette på min liste over ting jeg vil pusle med. For så vidt er dette også i tråd med denne ytringen. Frodese 17. aug 2008 kl. 15:03 (CEST)
Jeg har nå ryddet litt og iverksatt {{kategoriomdirigering|Norske fagforbund}} fra Kategori:Norske fagforeninger og hit. Og tilsvarende fra Kategori:fagforeninger til Kategori:fagforbund. På sikt burde vi kanskje går gjennom denne kategorien, som Frodese sier, og sortere forbundene etter hovedsammenslutning; og skille ut de som er interesseorganisasjoner. (Og kanskje burde vi rydde opp i Kategori:Norske interesseorganisasjoner også, og opprette f.eks. Kategori:Norske bransjeorganisasjoner (for advokater, arkitekter osv) og Kategori:Norske pasientorganisasjoner!?).
Mitt initiativ til å slå sammen kategoriene kom da jeg leste i vår artikkel fagforbund at «Innholdet i og bruken av begrepene «fagforbund» og «fagforening» vil variere noe…». Hvis det er historiske forhold som skaper begrepsforvirring, så trenger ikke vi å bidra til den, vi kan kategorisere alt som Forbund. Mvh M Haugen (diskusjon) 1. jun 2012 kl. 23:59 (CEST)
Korrigerer med selv: Vi trenger ikke noen kategori for pasientorganisasjoner; vi har Kategori:Norske helseorganisasjoner. Mvh --M Haugen (diskusjon) 2. jun 2012 kl. 07:57 (CEST)