Kategoridiskusjon:Komponister

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg har tatt meg den frihet å gjøre litt om på strukturen her. Kategorien «Klassiske komponister» har jeg gått bort fra, og flyttet «Wienerklassisistiske komponister» til «Komponister» (og Joseph Haydn til «Wiener...») «Classical» på engelsk er tvetydig, og kan bety klassisk musikk slik vi er vant til det på norsk, men kan også referere til klassisismen. Det er lett å gå seg vill i begrepene (jeg har kanskje gjort det selv), og med wienerklassisismen blir det enda mer forvirrende (jeg er litt usikker på om Johann Nepomuk Hummel hører hjemme blant de wienerklassisistiske (forferdelig ord!)).

Uansett tror jeg det er greiest å gå bort fra «Klassiske komponister» som kategori, og dele de inn etter retning/periode slik jeg har prøvd å gjøre konsekvent nå. Dels for å fjerne forvirring, og dels for å unngå et definisjonsproblem mht. hvilke komponister som virkelig er klassiske.

Synspunkter?

Pladask 18. jun 2004 kl.13:17 (UTC)

Nye kategorier[rediger kilde]

Jeg anbefaler å lage en ny struktur her. Middelalderkomponister, renessansekomponister, barokkomponister, klassisistiske komponister, romantiske komponister kan fungere. Etter dette er sjangrene så mangfoldige, og komponistene så lite inndelbare, at det kan være fornuftig å gjøre som i tysk wikipedia, å inndele i 20.århundres komponister (f.1880-1969), og 21.århundres komponister. Man kan kanskje beholde større stilarter, slik at vi får kategorier for opera, kirkemusikk, og også låtskrivere o.l. som også er foreslått her fra før. Synspunkter?

Nilsanders 29. des 2008 kl. 17:35 (CET)