Kategoridiskusjon:Alumni etter utdanningsinstitusjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Gjenopprettelse av kategori[rediger kilde]

Gjenoppretter kategori alumni.

Viser til slettediskusjon og diskusjon omkring Kategoridiskusjon:Personer_etter_tilknytning_til_lærested.

Flere etablerte brukere stemte imot sletting gitt at man begrenser kategorien til læresteder som tilbyr høyere utdanning.

Viser til utstrakt bruk av kategorisering etter lærestedstilknytning på andre WP-prosjekt.

Lærestedstilknytning er et viktig element i en person sin profil og bakgrunn, og et naturlig utgangspunkt for kategorisering, på linje med Kategori:Personer etter tilknytning til virksomhet.

Vi har nå et stort antall biografiartikler kategorisert etter tilknytning til lærested, og flere etablerte brukere har bidratt. Enkelte av biografiene kategorisert er for alumnier, andre er for vitenskaplig ansatte, andre igjen for ikke-vitenskaplig ansatte. Det begynner å bli så mange i enkelte kategorier at vi trenger presisering.

Alumni er et benyttet ord på norsk.

Kategorien forbeholdes i første runde personer med opphold på læresteder innen høyere utdanning. Dvs tilknytning til videregående skole, grunnskole, barnehage etc skal i utgangspunktet ikke kategoriseres her. Vi får evnt ta en diskusjon på dette.

Andre institusjoner enn læresteder for høyere utdanning med egen alumni-organisasjon (feks bedrifter, studentorganisasjoner etc) kan eventuelt vurderes, men før opprettelse bør det tas opp til diskusjon.

Keanu 14. mar 2010 kl. 17:24 (CET)

Støtter en opprettelse av denne kategorien. Også jeg mener at den bare bør brukes for læresteder innen høyere utdannelse (universiteter, høyskoler og lignende). GVU 15. mar 2010 kl. 17:13 (CET)