Kategori:Viltvoksende spiselige planter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kategorien Viltvoksende spiselige planter skal fange opp alle spiselige planter som vokser vilt i naturen. Det finnes andre kategorier for kulturplanter som dyrkes. Kulturplanter omfattes bare av denne kategorien hvis de også vokser vilt. Matsopp dekker spiselige sopper.

Malen {{nsnf-leks}} med parameteret spiselig kan påføres artikler om planter som oppgis som spiselig i Nyttevekstleksikonet utgitt av Norges sopp- og nyttevekstforbund, noe som vil kategorisere artikkelen i denne kategorien.

NB! Det at en artikkel er oppført i denne kategorien er ikke i seg selv en garanti for at hele, eller deler av planten, er spiselig. Informasjon fra internett, wikipedia eller andre nettsteder, bør ikke være den eneste kilden til bruk av viltvoksende planter og sopp. Flere planter og sopp kan forårsake forgiftninger og i verste fall kan slike forgiftninger være dødelig. Ubegrunnede påstander om spiselighet kan fjernes fra kategorien umiddelbart. Inntak av ville planter kan alltid medføre en viss risiko siden vurderingen vanligvis hviler på et begrenset kunnskapsgrunnlag, ofte basert på tradisjonell bruk. De fleste planter inneholder også stoffer som kan være skadelige i store mengder, og mengden av slike stoffer i det enkelte individ kan variere.

Hvis det finnes delte meninger eller usikkerhet omkring en plantes spiselighet bør det oppgis i artikkelen.