Kat DeLuna

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kat DeLuna
KatDeLunaMay09.jpg
FødtKathleen Emperatriz DeLuna
17. november 1987[1]Rediger på Wikidata (33 år)
New York[2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, musiker, komponist, danserRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Kathleen Emperatriz «Kat» DeLuna (født 26. november 1987 i The Bronx, New York) er en amerikansk sanger av dominikansk bakgrunn, oppvokst i deler av Newark, New Jersey.

Hennes foreldre er begge dominikanske, og hennes mor eier et bakeri i Newark sentrum. Kat DeLuna er for tiden signert til plateselskapet Epic Records/GMB og Akons selskap Konvict Muzik. Sistnevnte selskap annonserte opprinnelig dets hensikt å utgi hennes debutalbum 9 Lives på nytt, men hennes seneste meldinger på Myspace om at hun er i studio og arbeider med nytt album tyder på at 9 Lives ikke vil bli utgitt med det første.

Som barn flyttet Kat DeLuna til Den dominikanske republikk hvor hun tilbrakte tiden med å høre på musikk og bestemte seg for selv å bli sanger. Da hun var tolv år ble hun invitert av Milly Quezada til å synge på scenen. Mens hun gikk på skolen svarte hun på en opptaksprøve som var annonsert i Village Voice og ble akseptert i et latinsk band for hiphop og R&B kalt Swallower. I april 2005 åpnet hun for musikeren Cassidy som en del av Swallower. Hun fortsatte å forfølge tanken om å bli solomusiker og da hun var 15 år ble hun med i en musikkonkurranse sponset av et brusmerke. Hennes versjon av «I Will Always Love You» ble vinneren av konkurransen. Hun signerte deretter kontrakt med musikkselskapet Global Music Brand (GMB) og ble deretter plukket opp av Epic Records, og er fortsatt under kontrakt med begge selskap. Hennes debutplate, 9 Lives, ble produsert av RedOne og utgitt den 7. august 2007. Den nådde plass 58 på Billboard Top 200 den 25. august 2007.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøksdato 27. april 2014
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøksdato 12. desember 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]